Yeni alınan laptopta işlemci ve ekran kartı 40 derecenin altını görmüyor

UstaEmir

Megapat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
SSD
2 gün önce satın aldığım laptop (Lenovo V14 G2-ITL) yük ağır olmasa bile CPU ve GPU için 40 derece üzerinde bir sıcaklığa sahip oluyor ve fanlar sesli bir şekilde çalışmaya başlıyor. Birkaç sekme ve 3-4 basit programın bu kadar ısıtıp fan çalıştırması çok saçma geliyor. Ayrıca bir süre sonra klavyeden de hissedilmeye başlıyor. Sürücülere dair ne varsa güncelledim, Windows'u yeniledim fakat durum aynı.

Daha saçması Don't Starve Together gibi bir oyunda harici ekran kartını ayarlamış olmama rağmen 40 FPS'leri görmüş olmam.

Özellikler:
i5 1135G7 2,4GHz,
Nvidia MX350,
8GB RAM,
M.2 PCle 256GB SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de aynı kasanın G2-ALC'si var. Sıcaklıklar normal. Boş sıcaklığı 40 derecenin altına düşmüyor, yük altında ise 55-56 civarlarında geziyor.
Fan sesi nasıl peki, sessiz oda ortamında nasıl bir fark oluşturuyor? Ek olarak bataryası nasıl? Benimki 2.30 saati pek geçmiyor gibi.

Elindeki cihaz oyun için piyasaya sürülmüş bir cihaz değil öyle de olsa yukarıda da bahsedilmiş olduğu üzere bu sıcaklıklar o kadar küçük bir kasa için gayet güzel ve sanıyorum ki oyun için olmayan bu cihaza tek bir fan yerleştirilmiş ve entegre parçaların üzerinden bakır hat çekilerek dağıtım sağlanıyor. Sağlam bir ekran kartıyla o cihaz 45-50 arası gezerdi, kaldı ki artık oyuncu laptoplarına Turbo fan dedikleri fazladan seri fanlar ekliyorlar bunlar da zaten kasayı bayağı kalınlaştırıyor.
Tabi oyun ana odağım değil ama Don't Starve gibi basit bir oyunda da 60 FPS üstü bir ortalamaya sahip olmamak (Steam'le alakalıysa bilemiyorum.) oyun bilgisayarı-ultrabook tartışmasının konusu olmaz diye düşünüyorum.
Cevap için teşekkürler.

Nvidia mx350 ekran kartı diyorsun ne bekliyordun acaba?
Önceki daha iyi performans aldığım kart Radeon 520 idi. Ayrıca Benchmark'larda, oyun testlerinde GTX 950m muadili bir performans sergiliyor. Sonradan yaptığım Unigine Heaven testlerinde de internetteki şahsi ölçümlere göre nispeten (950'den) daha iyi performans aldım. Bu hâlâ kartın oyun odaklı olduğunu göstermez fakat kartı, asgari gereksinim üzere olan dahili bir görüntü işlemcisi düzeyinde değerlendirmek de haksızlık olacaktır.

Fan sesi nasıl peki, sessiz oda ortamında nasıl bir fark oluşturuyor? Ek olarak bataryası nasıl? Benimki 2.30 saati pek geçmiyor gibi.

Tabii oyun ana odağım değil ama Don't Starve gibi basit bir oyunda da 60 FPS üstü bir ortalamaya sahip olmamak (Steam'le alakalıysa bilemiyorum.) Oyun bilgisayarı-Ultrabook tartışmasının konusu olmaz diye düşünüyorum.
Cevap için teşekkürler.

Fan sesi bir tık yüksek kalabiliyor normal kullanımda haklısın. Bataryası oyun(TFT orta ayarlar, 60 FPS sabit), video, internette gezinme orta-düşük parlaklıkta yaklaşık 3 saati görüyor. Demek istediğim elindeki üründe bir anormallik yok.

2 gün önce satın aldığım laptop (Lenovo V14 g2-ıtl) yük ağır olmasa bile CPU ve GPU için 40 derece üzerinde bir sıcaklığa sahip oluyor ve fanlar sesli bir şekilde çalışmaya başlıyor. Birkaç sekme ve 3-4 basit programın bu kadar ısıtıp fan çalıştırması çok saçma geliyor. Ayrıca bir süre sonra klavyeden de hissedilmeye başlıyor. Sürücülere dair ne varsa güncelledim, Windows'u yeniledim fakat durum aynı.

Daha saçması Don't Starve Together gibi bir oyunda harici ekran kartını ayarlamış olmama rağmen 40 FPS'leri görmüş olmam.

özellikler:
i5 1135G7 2, 4GHz,
NVIDIA MX350,
8 GB RAM,
M.2 PCIe 256 GB SSD.

Ekran kartı ayarlarından optimum güç seçeneğini açarsan sıcaklık düşer bende GTX 1060 var 40 derecenin altına düşmüyordu bu ayarı açınca 30 derecelerde gezmeye başladı 10 15 FPS düşer ama sıcaklıkta düşer.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı