Yeni alınan M.2 SSD çöküyor

Hexxas

Hectopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Goodram px500
Anakart
asus prime h310m-k r2.0
Merhaba. Ben bilgisayarıma M.2 SSD yuvası olmadığından M.2 PCI dönüştürücü ile Goodram PX500 500 GB M.2 SSD taktım. SSD Hepsiburada'dan Hepsiburada'nın kendi sattığı yerden aldım. SSD'yi taktım Windows 11 Ghost Spectre kurdum SSD yük altında değilken herhangi bir sorun olmuyor ama Rust gibi SSD'yi yoran bir oyuna girdiğimde oyun içinde yürüdüğüm an SSD kendini kapatıyor. Bilgisayarı kapatıp açmadan geride açılmıyor BIOS'da gözükmüyor. SSD sahte değil dönüştürücüde problem olduğunu sanmıyorum ne yapmam lazım?

Olay Görüntüleyicisi'nden inceleyebilirsiniz aslında sorunun ne olduğunu, olayın tam olduğu dakika ve saniyeleri not edip oradan inceleyebilirsiniz, hatta raporu dışarı aktarıp paylaşabilirsiniz fakat gizlilik sorunu oluşturur mu bilemiyorum o dosyayı burada paylaşmak, sanmıyorum ama.

Aldığınız dönüştürücünün linkini atar mısınız?

Olay görüntüleyicisi'nden inceleyebilirsiniz aslında sorunun ne olduğunu, olayın tam olduğu dakika ve saniyeleri not edip oradan inceleyebilirsiniz, hatta raporu dışarı aktarıp paylaşabilirsiniz fakat gizlilik sorunu oluşturur mu bilemiyorum o dosyayı burada paylaşmak, sanmıyorum ama.

Olay görüntüleyicide böyle diyor kendini kapatıyor SSD.

Dosya Ekleri

• 1719587751499.png
    1719587751499.png
    26,5 KB · Görüntüleme: 52
Dönüştürücüyü iyice yerine oturttuğunuzdan emin misiniz?

Yük altındayken kapatıyor kendini tam oturmasa normal çalışırkende kapanmaz mı?

Removal or ejection dediğine göre dönüştürücüde sorun olma ihtimali yüksek diye düşünüyorum.

Ben de dönüştürücüde olabileceğini düşünüyorum. Çünkü en ucuz üretim ve riskli parçalar hem bu dönüştürücüler. Sağlamları için çok ciddi para vermek gerekiyor. Bence iade et ve yeni bir dönüştürücü dene.

Önerebileceğiniz dönüştürücü var mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı