Yeni alınan M14 telefonun şarj aralığı kaç olmalı?

100 e kadar şarj etmeye fırsat varken, durduk yere 80 de çekmenin mantığını anlamıyorum. Pili korumak vs diyorlar, açıkçası 4 senedir bu kurala uymadığım bir telefonumda ekran süresinde ciddi kayıp dahi yaşamadım. Bana bu uyarıların her model için geçerli olmadığı düşüncesi geliyor.
Zaten cihaz 80-85 den sonra kendini bilerek yavaş şarj etmeye başlıyor, açıkçası gün boyu iş yerinde telefon kullanmak zorunda olan biri için 80 de şarjdan çekmek ve %20 lik bir kayıpla işe gitmek, büyük bir eksidir.

Son düzenleme:
Samsung'un pil ayarlar kısmında pili koru secenegı var bunu acarsanız cihazın sarjı 85 oldugunda otımatik kesiyor acmanı öneririm batarya sağlığı acısından.

100'e kadar şarj etmeye fırsat varken, durduk yere 80 de çekmenin mantığını anlamıyorum. Pili korumak vs diyorlar, açıkçası 4 senedir bur kurala uymadığım bir telefonumda ekran süresinde ciddi kayıp dahi yaşamadım. Bana bu uyarıların her model için geçerli olmadığı düşüncesi geliyor.
Zaten cihaz 80-85'ten sonra kendini bilerek yavaş şarj etmeye başlıyor, açıkçası gün boyu iş yerinde telefon kullanmak zorunda olan biri için 80 de şarjdan çekmek ve %20'lik bir kayıpla işe gitmek, büyük bir eksidir.

Bazen bataryanın sisme durumu olabiiyor hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı