Yeni alınan PC'ye ne yapılmalı?

Teşekkür ederim. Hayır siparişi verdim hazırlanıyor durumunda.

Sanırım yok.

Hayır o tarz şeyler değil.

Bunları nasıl yapacağım? Bilgisayar işlerinden pek anlamam da bu benim ilk adamakıllı bilgisayarım olacak.

@messinicocugu
@kino

Windows'u kurulum videolarından kurarsın sonra ekran kartın NVIDIA ise GeForce Experience indirip sürücü kur AMD ise AMD'nin sitesine girip ekran kartını seçip sürücüyü indir.

Parca parca gelecek ise ilk fiziksel olarak kurulumunu yaparsiniz. Her yerde bilgisayar toplamak icin rehberler var isterseniz burayada sorabilirsiniz.
Fiziksel kurulumdan sonra fise takin, PSU anahtarini "ı" yapin, bismillah deyip guc tusuna basin. Sonra BIOS ekrani gozukecek eger bir sorun cikmadiysa. Bilgisayari kapatin.
Baska bir bilgisayar uzerinden USB bellege Windows Media Creation Tool indirin. USB'yi takin ve tekrar acin bilgisayari. Windows setup cikacak karsiniza. Deneme surumu olarak inecek eger anahtariniz yoksa. Windows kurulumundan sonra, kullandiginiz tarayiciyi indirin. Ondan sonra ekran kartiniza gore AMD veya NVIDIA'nin yazilimini kurun. Onlar otomatik driverlari yukleyecektir. DirectX desteklenen surumu kurun. Sonra arama cubuguna Advanced startup options yazip BIOS'a gidin, XMP'yi acin. Sonrasinada yardimci oluruz tercihlerinize gore.

Hayır toplu halde gelecek hazır sistem aldım ve teşekkürler.

Windows'u kurulum videolarından kurarsın sonra ekran kartın NVIDIA ise GeForce Experience indirip sürücü kur AMD ise AMD'nin sitesine girip ekran kartını seçip sürücüyü indir.

AMD sitesi bu mu hocam?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı