Çözüldü Yeni alınan RAM ile sistem açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

navnmoya

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, normalde SK Hynix 1333MHz 2x4 (8 GB) kullandığım RAM üstüne Kingston 1333MHz RAM (2x4) koydum fakat sistemimle uyumlu olmasına rağmen bir türlü çalıştıramadım BIOS default ayarlara getirdim, farklı slotları denedim ve BIOS pilini çıkarıp gene denedim ama başaramadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm
Sonunda aynı model ve marka RAM'i buldum ve elime ulaştı taktım ve sıkıntısız çalıştırdım sorun model ve markadanmış tahmin ettiğim gibi çözüm olarak görülsün diye belirtmek istedim.
Öncelikle 2x8 değil de 1x8 + 2x4 yaptığın için dual channel mode kullanamadığından performans etkilenir. Buna razı olduğun belli, o yüzden bunu sadece bilgilendirme olarak yazıyorum.

RAM'lerin anakartla uyumlu olmasının yanı sıra birbiri ile de uyumlu olması gerekiyor. CL değerleri (timing değerleri) farklı olabilir. Bu da düzgün çalışmamasına sebep olur. Aynı şekilde voltajların da uyumlu olması gerekir. Örneğin biri 1.2V diğeri 1.35V çalışıyorsa yine sorun olur.

Herşeye rağmen bu şekilde çalıştırsan bile yük altında stabil çalışmayacaktır. Yani mavi ekran ve beklenmedik resetler seni bekler.

Öncelikle 2x8 değil de 1x8 + 2x4 yaptığın için Dual channel mode kullanamadığından performans etkilenir. Buna razı olduğun belli, o yüzden bunu sadece bilgilendirme olarak yazıyorum.

RAM'lerin anakartla uyumlu olmasının yanı sıra birbiri ile de uyumlu olması gerekiyor. CL değerleri (timing değerleri) farklı olabilir. Bu da düzgün çalışmamasına sebep olur. Aynı şekilde voltajların da uyumlu olması gerekir. Örneğin biri 1.2v diğeri 1.35v çalışıyorsa yine sorun olur.

Her şeye rağmen bu şekilde çalıştırsan bile yük altında stabil çalışmayacaktır. Yani mavi ekran ve beklenmedik resetler seni bekler.

Konuyu tam olarak anlayamadınız herhalde hocam ben 1x8 + 2x4GB RAM yükseltmesi yapmadım elimde zaten 2 adet 4 GB RAM var üstüne 2x4 yani 2 adet 4 GB RAM ekleyerek sistemi 16 GB'a yükseltmek istedim sonunu düşünen kahraman olamaz deneme yanılma yoluyla uygunu bulmaya çalıştım fakat son çare aynı model ve marka almak olacak.

Konuyu tam olarak anlayamadınız herhalde hocam ben 1x8 + 2x4GB RAM yükseltmesi yapmadım elimde zaten 2 adet 4 GB RAM var üstüne 2x4 yani 2 adet 4 GB RAM ekleyerek sistemi 16 GB'a yükseltmek istedim sonunu düşünen kahraman olamaz deneme yanılma yoluyla uygunu bulmaya çalıştım fakat son çare aynı model ve marka almak olacak.
Pardon 2x4 yazmışsınız, o gözümden kaçmış. Ben 1x8 zannettim. Ama bu yazdığım diğer kısımları yanlış çıkarmıyor. Sadece performans kısmı (ki onu da bilgi amaçlı yazmıştım.) geçersiz kalır.

Sonunda aynı model ve marka RAM'i buldum ve elime ulaştı taktım ve sıkıntısız çalıştırdım sorun model ve markadanmış tahmin ettiğim gibi çözüm olarak görülsün diye belirtmek istedim.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı