Çözüldü Yeni alınan RAM ile sistem açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

navnmoya

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, normalde SK Hynix 1333MHz 2x4 (8 GB) kullandığım RAM üstüne Kingston 1333MHz RAM (2x4) koydum fakat sistemimle uyumlu olmasına rağmen bir türlü çalıştıramadım BIOS default ayarlara getirdim, farklı slotları denedim ve BIOS pilini çıkarıp gene denedim ama başaramadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm
Sonunda aynı model ve marka RAM'i buldum ve elime ulaştı taktım ve sıkıntısız çalıştırdım sorun model ve markadanmış tahmin ettiğim gibi çözüm olarak görülsün diye belirtmek istedim.
Merhaba arkadaşlar, normalde SK Hynix 1333MHz 2x4 (8 GB) kullandığım RAM üstüne Kingston 1333MHz RAM (2x4) koydum fakat sistemimle uyumlu olmasına rağmen bir türlü çalıştıramadım BIOS default ayarlara getirdim, farklı slotları denedim ve BIOS pilini çıkarıp gene denedim ama başaramadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
ramler böyledir. bire bir aynı alsan bile çalışmayabilir bazen. aynı marka aynı model olmalı

Ben aynı sorunu yaşadım, ilk önce eskis igibi ramleri koy sonra başlat sonra sana bir ayar soracak onu default yap öyle çalışıyor (tam olarak hatırlayamadı sadece küçük ayrtıntılar kafamda), eğer kendi ayarını yaparsan sapıtıyor ara sıra.

Orijinal RAM'ler DDR kaç sizin taktıklarınız kaç bilgisayarınız sizin taktığınız RAM'leri desteklemiyor olabilir. Ayrıca RAM'lei tam ve doğru bir şekilde taktığınızdan emin olun.

RAM'ler böyledir. Bire bir aynı alsan bile çalışmayabilir bazen. Aynı marka aynı model olmalı.

2 defa iade gerçekleştirmiş olacağım hocam sorun istediğim model RAM'ın olmaması ama bakmaya devam edebilirim.

Orijinal RAM'ler DDR kaç sizin taktıklarınız kaç bilgisayarınız sizin taktığınız RAM'leri desteklemiyor olabilir.

Kullandıklarım DDR3 taktığımda DDR3 aldığım RAM'i bilerek aldım hocam anakartım ve işlemci ile uyumlu olmasına rağmen farklı model olduğundan oluyor sanırım.

2 defa iade gerçekleştirmiş olacağım hocam sorun istediğim model RAM'ın olmaması ama bakmaya devam edebilirim.

Kullandıklarım DDR3 taktığımda DDR3 aldığım RAM'i bilerek aldım hocam anakartım ve işlemci ile uyumlu olmasına rağmen farklı model olduğundan oluyor sanırım.

Ben farklı marka taktığımda böyle bir sorun yaşamadım sistem otomatik algıladı.

Ben farklı marka taktığımda böyle bir sorun yaşamadım sistem otomatik algıladı.

Benim sistemim biraz eski kaldığı için anormal karşılamıyorum ama sanırım aynı model almak şart oldu.

Sorun ondan mı kaynaklı bu şekilde çözülür mü emin değilim ama 2 çeşit 2'li RAM'in varsa (biri a biri b diyelim) abab şeklinde takman gerekiyordu sanırım.

4 adet 4 GB RAM taktığımı belirttim sorunun onunla alakası yoktur hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı