Yeni alınan RTX 3050 sistemde mavi ekran hatası

sametcalsknn

Hectopat
Merhaba, 25 gün önce Amazon'dan IdeaPad Gaming 3 laptop aldım. Geçen hafta ve bugün olmak üzere 2 kere mavi ekran hatası aldım. Verdiği hataya göre güncel olmayan driverlar var sanırım. Acaba sorun net olarak nerede? Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok iyi olur.

Minidump dosyasını ekledim.

Özellikler:
  • i5 12450 işlemci.
  • RTX3050 ekran kartı.
  • 8 GB bellek.
  • 512 GB SSD.

Dosya Ekleri

• IMG_20231019_004530.jpg
    IMG_20231019_004530.jpg
    83 KB · Görüntüleme: 29
Reis aldığın hata ekranı bu muydu?

Hayır, alakasız hatalar bu ikisi. BIOS güncellemesi sonrası oluşan bir hataya benziyor seninki. VMD ayarı yüzünden mavi ekrana atıyor büyük ihtimalle. Bunun için net bir çözüm yok, eğer varsa BIOS üzerinden VMD devre dışı bırakıp tekrar bak, yoksa da Genelde USB üzerinden işletim sistemi kurup içindeki dosyalarını aldıktan sonra temiz kurulum gerekiyor. İhtiyaç olmadıkça BIOS güncellemesine de gerek yok.

@sametcalsknn son durum nedir?

Hayır, alakasız hatalar bu ikisi. BIOS güncellemesi sonrası oluşan bir hataya benziyor seninki. VMD ayarı yüzünden mavi ekrana atıyor büyük ihtimalle. Bunun için net bir çözüm yok, eğer varsa BIOS üzerinden VMD devre dışı bırakıp tekrar bak, yoksa da Genelde USB üzerinden işletim sistemi kurup içindeki dosyalarını aldıktan sonra temiz kurulum gerekiyor. İhtiyaç olmadıkça BIOS güncellemesine de gerek yok.

@sametcalsknn son durum nedir?
Evet hocam, BIOS güncellemesi sonrasında aldım bu hatayı. Bilgisayarda şöyle bir işlem yapsam sizce sorun çözülür mü?

1- F12'yle BIOS'a girip VMD kapatsam,
2- Flash'ı tekrar takıp yeniden Windows kursam ;
sorunum düzelir mi acaba?

Bilgisayarın içerisinde herhangi önemli bir dosyam yok. Kurtarmam gerekecek bir dosya yok yani.

Ayrıca, BIOS'a girip VMD kapattıktan sonra direkt Windows11 yerine Windows10 kursam olur mu, yoksa öncesinde Windows11'i filan silmemiz mi gerekiyor?

(Kendi profilimde olayı detaylıca anlattım hocam.)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı