Yeni alınan sistemde mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

raygusen17

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

1 Aylık bilgisayarımda düzenli olarak mavi ekran hataları alıyorum, Memtest86 ile RAM'leri test ettim 4 saat sürdü ve 0 hata buldu. Oyunlarda, Full güç FurMark testlerinde vs bilgisayar kapanmıyor. Discord'ta takılırken, Chrome'da takılırken, özetle bilgisayarın yorulmadığı anlarda aniden yiyorum mavi ekranı. Bilgisayarın özellikleri;
AMD 3500X-ASUS DUAL-RTX2060-EVO-OC-Prime B450M-K-Samsung 500GB SSD-16 GB RAM

Bütün driverlar günceldir.

Minidump dosyası linki aşağıdadır.

Dosyanız, Minidump.rar yüklendi!
Download link:

Ekran kartım en güncel sürüm. BIOS'um güncel, virüs yok. Scannow'u da yapmıştım sorun çıkmadı. Dediğim gibi birden fazla format denedim. Yazılımsal olmadığı konusunda eminim.

Şu an bütün olasılıkları düşünerek cevap vereceğim.

BIOS sıfırla.

Diskleri kontrol edelim.

HD Tune yazılımı ile "error scan" testi yap ve "health" sekmesini paylaş. HardDisk Sentinel yazılımı ile sağlık dereclerini paylaş ve S.M.A.R.T verilerini paylaş.

Tekrar "sfc /scannow" rehberini uygulayın. Tekrar "DISM" rehberini uygulayın.

Hızlı başlatma kapat.

16 GB RAM tek 16 GB RAM değil mi? Yoksa kit halinde mi? Yoksa farklı zamanlarda mı aldınız? Farklı model RAM'ler mi?

Ekran kartı sürücünü güncel tut. BIOS sürümü anakart sitesine gelirse güncellersin. BIOS sürümün beta olmamasına dikkat et.

16 GB tek RAM. Konu başlığında belirttiğim sisteme ek olarak eski bilgisayarımın 7 yıllık HDD'sini de takmışım. Bugün onu çıkardım henüz mavi ekran yemedim ( 5 saat oldu ) onla ilgisi olabilir mi bilmiyorum. Dediklerinizi deneyeceğim çok teşekkür ederim. Yine olmazsa en son çare parçaları yetkili servislerinde kontrol ettirmeyi deneyeceğim :(

Tamamdır. Dediklerimi uygulayın. HDD ile ilgili olabilir. Ben 2 ay önce incelediğim dump dosyalarını hatırlayamıyorum tabii. Boş zamanım olunca tüm dump dosyalarını analiz edeceğim. Sana o zaman söylerim.

Ben şimdi yatıyorum. Sana iyi geceler.

Güncelleme;

Aldığım yerden parçaları servise göndermelerini rica ettim. İşlemcime, Ekran kartıma ve RAM'ime iade kararı çıktı. Ekran kartımın bozuk olmadığına inandığım için zor olsa servisle görüşüp iade-değişim raporunu iptal ettirdim ( çünkü stok yok ) Yeni işlemci ve ramle sorunsuz kullanıyorum. Umarım mavi ekran belasından sonsuza kadar kurtulmuşumdur. Caine'ye destekleri için çok teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı