Yeni alınan RX 6600 XT sistem bazen açılmıyor

lat

Centipat
Katılım
26 Temmuz 2022
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ben yeni bir PC topladım, 3 gün önce. Montajını tanıdık bilgisayarcıya yaptırdım. İlk gün sorun yoktu. Sonraki gün PC'nin güç tuşuna bastığımda bazen açılıyor bazen de açılmıyor. Muhtemelen ilk gün şansıma denediklerimde açıldı. İkinci gün ilk açılmadığında basılı tuttum hatta sonrasında birkaç kez bastım en son bastıktan bir 10-15 saniye sonra açıldı. Bugün açılmıyordu yine güç kaynağının kablosunu başka prize takmayı denedim o zaman çalıştı ama kapadıktan birkaç saat sonra yine açmayı denediğimde aynı prizde açılmadı. Bilgisayarda herhangi bir performans sorunu yok açıldığında akıyor oyunlar falan ve ayrıca açıkken hiç kendiliğinden kapanmadı.

Sistemim:
ASUS Prime B450M k II anakart.
ASUS Dual RX 6600 XT 8 GB ekran kartı.
Kingston Fury Beast 8x2 3200MHz RAM.
AMD Ryzen 5 5600G işlemci.
PNY CS3030 500GB M.2 SSD.
Corsair CC-9020132-EU Spec Delta CV650 80+ PSU RGB mid Tower kasa.
ViewSonic VX2458-C-mhd monitör.

Yardımcı olabilir misiniz? Her yazdığınız benim için değerli bir parçada sorun olmuş olabilir mi ya da evdeki elektrikle alakalı olabilir mi?
 
Güç tuşunda bir sıkıntı olmasın.
Zannetmiyorum bazen açılıyor normal bastığımda.

Çalışmıyor derken hiç ışık mı yanmıyor yoksa ekran mı gelmiyor ?
Hiç ışık yanmıyor tepki vermiyor.

Sorunum kendiliğinden çözüldü. Forumda yeniyim nasıl çözüldü olarak işaretleyeceğimi bulamadım.

Nasıl düzeldiği hakkında pek emin değilim. Bu konuyu açtığım gece güç tuşuna 1 kez bastığımda açılmamıştı yine. Sonra uyumuştum. Uyandığımda bilgisayar açıktı. Görev Yöneticisi'nden CPU'nun kaç saat kullanıldığına baktığımda 4 saattir bilgisayarın açık olduğunu gördüm. O zamandan beri 20 kere açmayı denemişimdir hepsinde de açıldı. Tahminimce sistem yeni olduğu için anakart parçaları tanımaya çalışıyordu tanıyamadığı için birkaç kez açılmadı.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı