Çözüldü Yeni alınan sistem görüntü vermiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

techno137

Decapat
Ekran kartı
RTX 4060
İşlemci
Ryzen 5 5600
Yeni aldığım PC görüntü vermiyor. Ekran kartı işlemci fanı dönmesine rağmen görüntü alamıyorum. Sistemi yanlış monte etmiş olabilir miyim? BIOS'a girip Windows 10 kurmaya çalışıyorum.

IMG-20230806-WA0002.jpg

IMG-20230806-WA0006.jpg

IMG-20230806-WA0007.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam dediğinizi yaptım DRAM ışığı söndü bu sefer boot ışığı yanıyor ne yapmam lazım. M.2 SSD yeşil ışık yanıyor bununla alakalı olabilir mi?

Boot ışığı yanması normal, işletim sistemi kurunca söner, görüntü gelmedi mi?

Hayır hala gelmedi maalesef anakart ve ekran kartına taktım kabloyu denemek için ama bir işe yaramadı anakartın pilini çıkarsam düzelme ihtimali var mı? Aldığım yer onu önermişti.

Şimdi sadece görüntü kablosunu ekran kartından çıkarın, sistemi öyle açın, anakartta VGA LED yanacak mı kontrol edin.

Maalesef yok, kablonun arızalı olduğunu mu düşünüyorsunuz. Xbox'da denemiştim çalışıyordu.

Aslında kabloda sorun olsa, takmadan çalıştırdığınızda VGA LED direkt yanması lazım, bazı kartlar kablo seçiyor, denemekte fayda var.

Bir de şundan dolayı kablo denemek lazım, sistem boot LED'i yakma kısmına kadar geliyorsa, görüntü veriyordur, görüntü vermese VGA LED yanar orada kalır.

Son düzenleme:
Aslında kabloda sorun olsa, takmadan çalıştırdığınızda VGA LED direkt yanması lazım, bazı kartlar kablo seçiyor, denemekte fayda var.

Bir de şundan dolayı kablo denemek lazım, sistem boot LED'i yakma kısmına kadar geliyorsa, görüntü veriyordur, görüntü vermese VGA LED yanar orada kalır.

Hocam yardımınız için çok teşekkürler, sorunu çözdüm.
BIOS pilini, RAM'i ekran, kartını çıkarttım ve 10 dakika bekleyip kasa açma tuşuna 15 defa bastım ve BIOS ekranı geldi.
Şimdi kurulum yapmak kaldı, teşekkürler yardımınız için. Kaç gündür uğraşıyorsunuz benim için.
DRAM hatasını sizin tavsiyeniz ile çözdüm, ondan çözüm işaretledim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı