Yeni alınan sisteme hangi ayarlar yapılmalı?

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba dostlar, yeni bir PC aldım onun ayarlamalarını yapıyorum. BIOS'tan RAM'lerim 3200MHz olduğu için XMP profilini yaptım. İşlemci stabil çalışması için Core Boost'u kapattım. (Temel hız 3.6GHz olarak) ekran kartı sürücüsünü yükledim güncelledim. Yakında OEM Key alıp Windows aktifleştireceğim. Kasam Corsair Carbide Spec Delta RGB ve BIOS'tan gerekli ayarlar yapılmadığı için sanırım fanlar bazı işlemler sırasında gürültülü çalışıyor. Fanların sessiz ve stabil çalışması için BIOS'tan nasıl ayar yapmalıyım? Windows güç seçeneklerinde Ryzen balanced var onun yerine yüksek performansı seçmeli miyim? SSD hızı kontrolu için herkesin kullandığı o uygulamanın adı nedir ve nereden indirebilirim? Sistemimde 16 GB RAM var görev yöneticisinden baktığımda kullanılabilir 13.9 14.0 14.1 değerler oluyor bu değerler normal mi? Oyun modu açmak mantıklı mı?
Yardımcı olursanız sevirim...

3.6 GHz'de sürekli çalışır olmasının ne gibi bir avantajı olacaktır? Önemli bir şey ise ben de yapayım

Core Performance Boost işlemcinizi daha yüksek GHz değerlerinde tutmak için otomatik voltajı ayarlar. Kapatmak da daha serin çalışmasını sağlar. Eğer ısınma gibi bir probleminiz yoksa bence bırakın kalsın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı