Yeni alınan sisteme neler kurulmalı?

Umutcengz

Hectopat
Katılım
24 Şubat 2021
Mesajlar
1.149
Yer
Zonguldak
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Konu yeri bulamadım, düzeltilirse çok sevinirim :)
Arkadaşlar QP'den toplama bir sistem aldım ben Windows falan kurulu gelecek muhtemelen. Technopat'ın videosunu izledim ama o videoda işletim sistemi falan kuruyorlar benim ki kurulu gelecek. Şimdi 15 senelik bir bilgisayar kullandığım için güncellemelerden falan bir haberim o yüzden bilgisayarı açtıktan sonra hangi programı neden kurmalıyım onları bir söylerseniz sevinirim. Ve anakartım ASUS Prime B450M-K II DDR4 4400MHz OC bu, RAM'lerim aldığım MHz'de mi çalışacak? Yoksa ben mi yükselteceğim? Nasıl oluyor bu işler inanın hiç bilmiyorum beni sıfırdan aydınlatırsanız çok sevinirim. İyi forumlar. :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hafif ama iyi çalışan temiz bir bilgisayar temizleyici indirin, ekran kartı sürücüsünü güncelleştirin, chorme kurun ama tavsiyem 2019 versiyonları.
 
RAM'lerin frekansını BIOS üzerinden XMP ayarını açarak siz ayarlıyacaksınız. Aslında Windows kurulduktan sonra büyük ihtimalle sürücüler de yüklenir. Eğer yüklenmezse aygıt yöneticisinden bilinmeyen aygıtların donanım kimliği ile konu açın yardımcı oluruz. (bu adım isteğinize bağlı) ekran kartı sürücünüzü güncelleyebilirsiniz. İsterseniz güncelemeyin Windows zaten yükler doğru olanı. Daha sonra istediğiniz programları kurun ve keyfinize bakın. Hayırlı olsun.
 
Peki hocam bu ekran kartını işlemciyi falan kontrol etmek istiyorum, tam performans alabildiğimi görebilmek için. Sanırım stress testi diyorlar. Gerek var mı sizce? Ve ram sorumu da yanıtlarsanız sevinirim. :)
 
Ekran kartı sürücülerini falan kur, RAM'lerin MHz'ini BIOS üzerinden arttırabilirsin. Videoları var + olarak şu videoyu izlesen daha iyi olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Peki hocam bu ekran kartını işlemciyi falan kontrol etmek istiyorum, tam performans alabildiğimi görebilmek için. Sanırım stress testi diyorlar. Gerek var mı sizce? Ve ram sorumu da yanıtlarsanız sevinirim. :)
Ram genel olarak akıllı bir bileşendir zorlandığında üst sınırını zorlar, normal internette dolaşırken ise gereğini kullanır.
 
Peki hocam bu ekran kartını işlemciyi falan kontrol etmek istiyorum, tam performans alabildiğimi görebilmek için. Sanırım stress testi diyorlar. Gerek var mı sizce? Ve RAM sorumu da yanıtlarsanız sevinirim. :)

RAM sorununuzu yanıtladım. Stres testi için parçalara uygun programlar aşağıda.
Ekran kartı: FurMark
RAM: Memtest86.
CPU, PSU: OCCT.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı