Yeni Alınan SSD'nin Windows Kurulumu

mrcek98

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Bilgisayarımda uzun zamandır 1TB HDD kullanıyordum. Hepsiburada KDV indirimleriyle Crucial MX300 275GB SSD satın almış bulunmaktayım. Bunun bilgisayarıma kurulumunu nasıl yapacağım? SSD'yi Sata kablosuyla bağladıktan sonra yapmam gereken işlemler nelerdir? İşletim sistemini nasıl SSD'ye aktarırım veya bilgisayarı sıfırlayıp SSD'ye sıfırdan SSD'ye kurmak daha mı sağlıklı olur çünkü uzun zamandır format atmadım bilgisayara. Bu işlemi yaparken neler yapmalıyım yardımcı olur musunuz?

Yeni başlangıçlar iyidir. SSD montajınızı gerçekleştirdikten sonra temiz kurulum ile sisteminizi kullanın, en sağlıklısı olur.

USB'ye Windows imajını yazdırıp kurulum öncesinde HDD'yi sökerek kurulum yapın. HDD'yi sökmezseniz HDD'ye bağımlı hale gelirsiniz. Bu ne demek derseniz Windows SSD'de de olsa HDD'yi söktüğünüz anda sistem boot etmez hale gelir. Bu nedenle önce mevcut Windows'unuz ile kurulum medyası oluşturun. SSD bağlı, HDD bağlı değilken direk SSD'yi seçip formatı sürdürün.

Alternatif olarak klonlama yapabilirsiniz ama uzun zamandır format atmadıysanız temiz kurulum daha iyi olacaktır.

Söyledikleriniz çok karışık geliyor ben HDD’yi SSD’ye klonlayıp ardından format atsam aynı şey olur değil mi?

USB'ye Windows imajını yazdırıp kurulum öncesinde HDD'yi sökerek kurulum yapın. HDD'yi sökmezseniz HDD'ye bağımlı hale gelirsiniz. Bu ne demek derseniz Windows SSD'de de olsa HDD'yi söktüğünüz anda sistem boot etmez hale gelir. Bu nedenle önce mevcut Windows'unuz ile kurulum medyası oluşturun. SSD bağlı, HDD bağlı değilken direk SSD'yi seçip formatı sürdürün.

Alternatif olarak klonlama yapabilirsiniz ama uzun zamandır format atmadıysanız temiz kurulum daha iyi olacaktır.

Hayır sistemde SSD ve HDD’de ikisinde de Windows 10 olsa dahi cihaz boot edilir. Bios ayarlarından boot önceliğini hangi diske verirseniz o diskteki sistem sıkıntısız açılır. Ayrıca HDD’yi sökmesine gerek yok arkadaşın.

Söyledikleriniz çok karışık geliyor ben HDD’yi SSD’ye klonlayıp ardından format atsam aynı şey olur değil mi?

Siz SSD’yi HDD’nin yanına sisteme takın. HDD’yi sökmenize gerek yok. USB belleğe Windows 10’u yazdırın. Klonlama ile falan uğraşmayın hem daha uzun sürecektir hem de sağlıksız... Temiz kurulum işlemi her zaman daha iyidir. Bilgisayarı USB bellekten boot edin ve sistemin kurulacağı yer olarak SSD’yi seçin. SSD’ye sistemi kurduğunuz zamanda HDD’deki kişisel dosyalarınız hariç Windows 10 dahil herşeyi silebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı