Yeni Alınan SSD'nin Windows Kurulumu

Hayır sistemde SSD ve HDD’de ikisinde de Windows 10 olsa dahi cihaz boot edilir. Bios ayarlarından boot önceliğini hangi diske verirseniz o diskteki sistem sıkıntısız açılır. Ayrıca HDD’yi sökmesine gerek yok arkadaşın.
Burada yanılıyorsunuz. Sistemde iki disk varsa ve birinde hali hazırda Windows 8 ve üstü bir işletim sistemi kuruluysa sistem boot için gerekli olan 2 bölüntüyü (100 MB ESP bölüntüsü, 500MB kurtarma bölüntüsü) tekrardan oluşturmuyor. Formattan sonra eğer HDD'yi sökerseniz sistem sadece SSD varken boot etmez. Bunu kendim yaşamış birisi olarak söylüyorum.

Çözüm için de diski CMD ile kendiniz formatlayabilirsiniz. (Yaklaşık 15 komut girilmesi gerektiği için bilginiz yoksa bu size aşırı zor gelecektir.) En basit çözüm de format sırasında HDD'yi sökmek olacaktır.

Burada yanılıyorsunuz. Sistemde iki disk varsa ve birinde hali hazırda Windows 8 ve üstü bir işletim sistemi kuruluysa sistem boot için gerekli olan 2 bölüntüyü (100 MB ESP bölüntüsü, 500MB kurtarma bölüntüsü) tekrardan oluşturmuyor. Formattan sonra eğer HDD'yi sökerseniz sistem sadece SSD varken boot etmez. Bunu kendim yaşamış birisi olarak söylüyorum.

Çözüm için de diski CMD ile kendiniz formatlayabilirsiniz. (Yaklaşık 15 komut girilmesi gerektiği için bilginiz yoksa bu size aşırı zor gelecektir.) En basit çözüm de format sırasında HDD'yi sökmek olacaktır.

Temiz kurulum yapmasını o yüzden söylüyorum zaten. Sistem ve kurtarma bölümünü HDD üzerinden silecek ki SSD’ye kurulsun. Daha stabil ve sağlıklı çalışır sistem.
Sistem ve kurtarma bölümlerinin oluşmasına etki eden sebepler var. Ayrı disklere kurulması, farklı sürümler kurulması gibi. Windows 8.1 ve Windows 10’un sistem ve kurtarma bölümleri aynı değil...

Söylediğiniz şeyler çok karışık. Şimdi windows 10 da sıfırlama özelliği var. Ben SSD taksam sonra bu sıfırlama işlemini başlatıp Windows’u SSD’ye kursam sorun olur mu? Ya da Windows’u USB belleğe nasıl alacağım. Ya da yapmam gereken en doğru hamle nedir çok kafam karıştır :(

Söylediğiniz şeyler çok karışık. Şimdi windows 10 da sıfırlama özelliği var. Ben SSD taksam sonra bu sıfırlama işlemini başlatıp Windows’u SSD’ye kursam sorun olur mu? Ya da Windows’u USB belleğe nasıl alacağım. Ya da yapmam gereken en doğru hamle nedir çok kafam karıştır :(

UEFI Windows 10 Kurulum USB'si Hazırlama - Technopat
UEFI Windows 10 Kurulum Rehberi - Technopat

Ben bu şekilde USB hazırlayıp format atmanızı öneririm.

Eski sistemlere UEFI kurulmuyor diye biliyorum. Birde benim Windows orjinal sürümüm W7 ücretsiz olarak Upgrade etmiştim. Şimdi sıfırdan formatlayıp W10 yüklersem orjinalliğini kaybetmeyecek mi?

Aynı sürümü derken şu anki mevcut W10 sürümünü mü? Birde W10 setup nereden bulup UEFI hazırlayabilirim?

Tamamdır anladım, peki kurulum dosyalarını nereden bulacağım? Sanırım güvenilir ve temiz olması gerekiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı