Yeni alınan telefon nasıl şarj edilmeli?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
20-80 bir şehir efsanesidir. Gerçeklik payı kesinlikle yok.

20 80 şehir efsanesi değildir sadece 20 80 kullanmak konfor için alınan telefonu konfor alanından çıkartıyor. O yüzden 10 20 arasında müsait olunca tak istediğin zaman çıkart. Telefonun şarjını da tamamen bitirmemeye gayret göster.

%100e kadar şarj et %100 olunca şarjda bekletmeden anından adaptörü prizden çek kullan.
100 olduğunda akımı keser ama sen şarjdan çıkarmazsan bir süre sonra 99 olur sonra tekrar akım alır 100 olur tekrar bekletirsen 99 olur 100 yapar sürekli tekrarlanırsa batarya için zararlı.
Gülen ya da beğenmedim atan olmuş ama zararlı bu batarya için.
Artık Lion Batarya dediğimiz sistem telefonu aldığımız gibi 1 gün şarjda bekletme işini eskilerde bırakıyor. Artık telefonu açtığımız gibi kullanabiliyoruz.

20 80 şehir efsanesi değildir sadece 20 80 kullanmak konfor için alınan telefonu konfor alanından çıkartıyor. O yüzden 10 20 arasında müsait olunca tak istediğin zaman çıkart. Telefonun şarjını da tamamen bitirmemeye gayret göster.
%20 - %80 arası şarj edilmesi pil sağlığını artırıyor diyorlar. Ben şahsen inanmıyorum. Gece şarjım kaç ise şarja takıyorum telefonu sabah 100 oluyor.

Normal şekilde şarj edin. Şarjı dolunca alabilirsiniz, kendisi şarjı keser zaten %100 olduğunda. İlk şarjı bitirmek de gerekmez. İstediğiniz zaman takın şarja. Lityum piller için ideal aralık %40 ile 80 arasıdır. Pratikte o aralıkta kullanmak pek mümkün değil. %20 ile %100 arasında şarj etmek gündelik olarak daha mantıklı. Ben evden çıkmam, telefonu da çok kullanmam diyorsanız ideal olan %40-80 arasında kullanmaya çalışabilirsiniz. O kadar eziyete değer mi derseniz, ona siz karar vereceksiniz artık.

İlk iPhone'umu aşırı özensiz kullandım. Hiç %20'ye %80'e dikkat etmedim. Yeri geldi şarjı tamamen sıfıra indi, yeri geldi %100 olduğunda bütün gece şarjda bekledi. Şarjdayken oyun oynadım deli gibi ısındı. Sonuç: Pil 3 yılda öldü.

İkinci iPhone'umu aşırı özenli kullandım, adeta pamuklara sarıp sarmaladım. %20'nin altına hiç düşürmedim, elimden geldiğince %80'de çektim. Şarjını hiç sıfırlamadım. Şarjdayken oyun oynamayı bırak video bile izlemedim. Sonuç: Pil yine 3 yılda öldü.

Canın nasıl istiyorsa öyle şarja tak öyle çıkar. %20-80 saçmalıklarını dinleme. %100 oluyormuş geri %99'a düşüyormuş tövbe bismillah, hayat bu gereksiz ayrıntılara kafa yoracak kadar uzun değil.

%20 - %80 arası şarj edilmesi pil sağlığını artırıyor diyorlar. Ben şahsen inanmıyorum. Gece şarjım kaç ise şarja takıyorum telefonu sabah 100 oluyor.
Çok teşekkürler, ben de dediğiniz gibi kullanıyorum zaten akşam yatarken genellikle %20'nin altına düşürüp şarja takıyorum, gece yarısı da kalktığım da fişten çekiyorum, dolmuş oluyor. Yine aynı yöntemle yapacağım, gelen yorumlar sayesinde bir kere daha emin oldum.

Bu soruma da cevap verebilir misiniz? Eski telefonumu elden çıkarmayı düşündüğüm için eksik bir şey yapmadan çıkarmak istiyorum.
2) Eski iPhone'umu satmayı düşündüğüm için ilk olarak App Store'dan çıkış yapacağım ve sonrasında sıfırlayacağım. Linkte yazdığı gibi.

Çok teşekkürler, ben de dediğiniz gibi kullanıyorum zaten akşam yatarken genellikle %20'nin altına düşürüp şarja takıyorum, gece yarısı da kalktığım da fişten çekiyorum, dolmuş oluyor. Yine aynı yöntemle yapacağım, gelen yorumlar sayesinde bir kere daha emin oldum.

Bu soruma da cevap verebilir misiniz? Eski telefonumu elden çıkarmayı düşündüğüm için eksik bir şey yapmadan çıkarmak istiyorum.
Ben Apple kullanmadım hiç. Çok yardımcı olamam kusura bakmayın :).

%100e kadar şarj et %100 olunca şarjda bekletmeden anından adaptörü prizden çek kullan.
100 olduğunda akımı keser ama sen şarjdan çıkarmazsan bir süre sonra 99 olur sonra tekrar akım alır 100 olur tekrar bekletirsen 99 olur 100 yapar sürekli tekrarlanırsa batarya için zararlı.
Gülen ya da beğenmedim atan olmuş ama zararlı bu batarya için.

Arkadaşın dediği doğru kağıt üstünde bilgilerle kahkaha atmış herkes.

Merhaba, bir aksilik olmazsa yeni IPhone'um yarın elime geçmiş olacak. Bunun için birkaç sorum olacak, moderatörler de sorular için farklı konu açmamı istemez umarım.

1) ilk sorum başlıktaki gibi, yeni telefon alındığı gibi şarj edilmeli mi? Yoksa normal bir şekilde uyarı verdiğin de mi şarj edilmeli?
2) eski IPhone'umu satmayı düşündüğüm için ilk olarak App Store'dan çıkış yapacağım ve sonrasında sıfırlayacağım. Linkte yazdığı gibi.

Bunun dışında yapmam gereken herhangi bir şey var mı? Veya benim bilmediğim bir şey var ise yazarsanız sevinirim.

Hocam pil pildir adı üstünde pil bunun yeni telefon vs ilgisi yok. Telefon gelince komple şarjı bitsin 12 saat kadar şarjda kalsın telefon kapalı iken. Zaten bir kere yapacaksınız sonrasında 20ye düşünce takar 80'de çıkartırsınız.

Arabalarda ki gibi dibini koklatma yeter. Arabada benzin biterse pisliği çeker, telefonda da yüzde 0 olursa bir süre sonra şarj alması zorlaşır. Genelde yüzde 10 civarına gelince takın yeter. Gerisi aşırı teferruat.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı