Yeni alınan TUF A15 laptopta 95 derece normal midir?

Talha Bahar

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, 2 hafta önce almış olduğum ASUS TUF A15 cihazda Ryzen 7 7735HS işlemci, RTX4060 anakart var.
CPU Z testi yaptığımda şu sonuçları gördüm. Bu sonuçların zaten normal olmadığını biliyorum ama sonuçta 2 haftalık.
Sebebi ne olabilir? Uzun süre yattığı için macunlar kurumuş olabilir mi?

Ekran görüntüsü 2023-10-28 191144.png

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD 7000 serisi İşlemciler kendilerini 95 dereceye thermal olarak kitliyorlar. Yaptığınız testte işlemcinin yüzde yüzü kullanılıyor. Bu yüzden işlemcide son thermal performans noktasına kadar kullanıyor. Bu negatif birşey değildir. Fanlı Soğutucu bir stand ile kullanmanız oyunlarda ısıyı düşürür. Fakat yine böyle bir test programı ile test alırsanız yine 95 dereceye kadar çıkacaktır.

AMD 7000 serisi İşlemciler kendilerini 95 dereceye thermal olarak kitliyorlar. Yaptığınız testte işlemcinin yüzde yüzü kullanılıyor. Bu yüzden işlemcide son thermal performans noktasına kadar kullanıyor. Bu negatif bir şey değildir. Fanlı Soğutucu bir stant ile kullanmanız oyunlarda ısıyı düşürür. Fakat yine böyle bir test programı ile test alırsanız yine 95 dereceye kadar çıkacaktır.

Soğutma iyiyi olduğu sürece %100 kullanımda yine 95 derece olur demek yanlış olur.

7840HS testi bu örneğin.

Macun öyle kolay kuruyan bir madde değildir. Test sırasında cihaz düz zeminde mi duruyordu yoksa zeminle arasında mesafe var mıydı?

Dosya Ekleri

• IMG_3214.jpeg
    IMG_3214.jpeg
    147,8 KB · Görüntüleme: 60
Soğutma iyiyi olduğu sürece %100 kullanımda yine 95 derece olur demek yanlış olur.

7840HS testi bu örneğin.

Macun öyle kolay kuruyan bir madde değildir. Test sırasında cihaz düz zeminde mi duruyordu yoksa zeminle arasında mesafe var mıydı?

İstersen en iyi soğutmaya sahip ol AMD'nin 7000 serisi işlemcileri thermal 95'e sabit. Senin soğutucun soğuttukça verdiği voltajı arttıracak. Bu yüzden ihtiyaca göre insanlar undervolt yapıyor.

Bazı laptop markaları şikayetlerden dolayı fabrikasyon undervolt yaptı. Ama bazılarıda yapmadı. Asus ROG serisinde yok örneğin. Bu yüzden bu cihazda da yapılmamış olabilir.

İstersen en iyi soğutmaya sahip ol AMD'nin 7000 serisi işlemcileri thermal 95'e sabit. Senin soğutucun soğuttukça verdiği voltajı arttıracak. Bu yüzden ihtiyaca göre insanlar undervolt yapıyor.

Bazı laptop markaları şikayetlerden dolayı fabrikasyon undervolt yaptı. Ama bazıları da yapmadı. ASUS ROG serisinde yok örneğin. Bu yüzden bu cihazda da yapılmamış olabilir.

Bahsettiğim olay thermal limit değildi hocam da neyse.

@Talha Bahar dostum HWMonitor ile test bittikten sonra değerlerini paylaşırsan bir karşılaştırma yapalım.

Aynı testte aldığım sonuç bu benim de.

1698514787101.png

Bahsettiğim olay thermal limit değildi hocam da neyse.

@Talha Bahar dostum HWMonitor ile test bittikten sonra değerlerini paylaşırsan bir karşılaştırma yapalım.

Aynı testte aldığım sonuç bu benim de.

Eki Görüntüle 1994068

Dostum cihaz sarjdamı ve en yüksek performans ayarındamı ben sarjdayken HWMonitor'de cihazı zeminden yükselterek 92 derece gödrüm şarjda değilken 83 gordum Max en baba işlemci bile 85i geçiyor bu testlerde. İzlediğim Game testlerinde 55binlik 4060 laptopla benimki arasında 4 5 derece fark var sadece bu cihaz 38k bir zahmet olsum o kadar da fazla takmayacağım yoksa kafayı yerim Google'da sessiz moddayken fan falan acıyor bir anda 50 oluyor bir anda 65 70 oluyor oyunda bir 90oluyor bir 78 oluyor değişik biraz.

Bu da benden gelsin R7 7840 HS belki referans olur.
Eki Görüntüle 1994005Eki Görüntüle 1994006
Dostum cihaz sarjdamı ve en yüksek performans ayarındamı ben sarjdayken HWMonitor'de cihazı zeminden yükselterek 92 derece gödrüm şarjda değilken 83 gordum Max en baba işlemci bile 85i geçiyor bu testlerde. İzlediğim Game testlerinde 55binlik 4060 laptopla benimki arasında 4 5 derece fark var sadece bu cihaz 38k bir zahmet olsum o kadar da fazla takmayacağım yoksa kafayı yerim Google'da sessiz moddayken fan falan acıyor bir anda 50 oluyor bir anda 65 70 oluyor oyunda bir 90oluyor bir 78 oluyor değişik biraz.

Bazı laptop markaları şikayetlerden dolayı fabrikasyon undervolt yaptı. Ama bazılarıda yapmadı. Asus ROG serisinde yok örneğin. Bu yüzden bu cihazda da yapılmamış olabilir.
cidden öyleyse tamam o zaman İzlediğim Game testlerinde 55binlik 4060 laptopla benimki arasında 4 5 derece fark var sadece bu cihaz 38k bir zahmet olsum o kadar da fazla takmayacağım yoksa kafayı yerim Google'da sessiz moddayken fan falan acıyor bir anda 50 oluyor bir anda 65 70 oluyor oyunda bir 90oluyor bir 78 oluyor değişik biraz.

7840HS testi bu örneğin.

yoktu sonra cihazı elimle havaya kaldırıp aynı testi yaptım bu seferde 92 derece gördü

Cidden öyleyse tamam o zaman İzlediğim Game testlerinde 55binlik 4060 laptopla benimki arasında 4 5 derece fark var sadece bu cihaz 38k bir zahmet olsum o kadar da fazla takmayacağım yoksa kafayı yerim Google'da sessiz moddayken fan falan acıyor bir anda 50 oluyor bir anda 65 70 oluyor oyunda bir 90oluyor bir 78 oluyor değişik biraz.

Yoktu sonra cihazı elimle havaya kaldırıp aynı testi yaptım bu sefer de 92 derece gördü

Şarjda ve Turbo modda aldığım değerlerdi onlar dostum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı