Yeni anakart işlemci montajı sonrasında anakart yandı

Tahmin ettiğim gibi PSU 12V kanalından 20A veriie bu da 240W yapıyor.
İşaretli yerde bir adet VRM ve bobin var.
Bobin sağlam duruyor ama VRM gözükmüyor.
İlk anakartta bobinler falan kararmıştı ama bunda biraz daha erken müdahale ettim, sadece resimdeki gibi kabarma oldu. Çöp olmamıştır diye umuyorum.
Anladığım kadarı ile yarın yeni bir PSU alınacak. Peki ne almam gerekiyor çok anlamam böyle şeylerden, yardımcı olursanız sevinirim.
Anakartta bu sebepten dolayı yaşanacak bir problemden sonra garantiye gönderdiğim takdirde, garantiye girer mi peki?

Dosya Ekleri

• 15740270289232011364538981977828.jpg
    15740270289232011364538981977828.jpg
    812,1 KB · Görüntüleme: 83
İlk anakartta bobinler falan kararmıştı ama bunda biraz daha erken müdahale ettim, sadece resimdeki gibi kabarma oldu. Çöp olmamıştır diye umuyorum.
Anladığım kadarı ile yarın yeni bir PSU alınacak. Peki ne almam gerekiyor çok anlamam böyle şeylerden, yardımcı olursanız sevinirim.
Anakartta bu sebepten dolayı yaşanacak bir problemden sonra garantiye gönderdiğim takdirde, garantiye girer mi peki?
Anakart çöp, birde anakart alın o sadece görünen kısmı, kim bilir içerde kaç yongayı kısa devreye düşürdü fakat denemeden bilinmez.

Psu çoğu zaman ihmal edilen en az değer verilen bileşen oluyor malesef bu konuda üzücü olmasına rağmen iyi bir örnek. En az 500 watt ve üzeri kaliteli bir psu edinin. Ancak son anakartın da zarar görmüş olması muhtemel.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı