Yeni antrenman programımdaki set sayısı fazla mı?

Çok çok çok fazla.
İncline bench press gibi göğüsün farklı bölgelerine odaklanan hareketler yerine sadece bench press 20 set olarak değiştireyim o zaman.
Hakkıyla çalışırsan bunu zaten başaramazsın.

Hem de çok fazla, üstelik her bölgeyi tek güne yığmışsınız.
Biraz düşüreceğim set sayılarını.
Full body program seni zorlamıyorsa yaptığın antrenmanın şiddetinde bir sıkıntı vardır. Ömür boyu full body yapan insanlar var.
Kendimi çok zorlamak istiyorum yoksa full body programa devam edebilirdim.

Direkt göğüsün tek bölgesinde yapmıyorum o kadar seti. Atıyorum bench press 20 set, incline bench press 20 set şeklinde bölgeler var. Onların ve biceps hareketlerinin toplamı 92 set ediyor. Bu da mı fazla?
4 set ile bile bir bölgeyi tamamen yeterli şiddetle neredeyse etkisiz hale getirebilirsiniz.

Yapabildiğiniz kadar ağır çalışın, yapabildiğiniz kadar tekrar yapın, ağır girmekten ve ağırlığı kaldıramamaktan korkmayın.

İncline bench press gibi göğüsün farklı bölgelerine odaklanan hareketler yerine sadece bench press 20 set olarak değiştireyim o zaman.

Biraz düşüreceğim set sayılarını.

Kendimi çok zorlamak istiyorum yoksa Full body programa devam edebilirdim.

Yine çok fazla internetteki popüler programlardan birini kullanabilirsin 5x5 ppl gibi bunlar amacına göre senin iyi kötü gelişmeni sağlayacaktır ama 20 set bench press olan bir programla gelişebilir misin bilmiyorum. Bende konun uzmanı değilim fakat en azından belirli bir güce görüntüye ulaşana kadar popüler programları yapabilirsin.
Ayrıca bildiğim kadarıyla arka kol ön kol gibi kaslar için toplam 10 göğüs içinde 20 setten fazla yapmak pek bir fark yaratmıyor tabii bu işin uzmanı değilim internette güvenilir kaynaklardan duyduklarımı yazıyorum.

Yine çok fazla internetteki popüler programlardan birini kullanabilirsin 5x5 ppl gibi bunlar amacına göre senin iyi kötü gelişmeni sağlayacaktır ama 20 set bench press olan bir programla gelişebilir misin bilmiyorum. Bende konun uzmanı değilim fakat en azından belirli bir güce görüntüye ulaşana kadar popüler programları yapabilirsin.
Ayrıca bildiğim kadarıyla arka kol ön kol gibi kaslar için toplam 10 göğüs içinde 20 setten fazla yapmak pek bir fark yaratmıyor tabii bu işin uzmanı değilim internette güvenilir kaynaklardan duyduklarımı yazıyorum.
Her bölge max 20 set olacak şekilde programı düzenledim. Bugün programı ilk defa yaptım ve ne fazla yoruldum ne de az. Tam dozunda. Sanırım bu beni bir süre geliştirir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı