Yeni Askerlik Sistemi Nasıl?

Hocam yani 21 günlük bedelli düzenlemeden sonra kalıcı olarak gelecek değil mi? Umarım doğru anlamışımdır.
21 günlük olan kaldırıldı.
Benim bildiğimde en az 3 ay zorunlu askerlik olacak. Bedelli kısmı geri kalan kısmı olacak. Yani kalıcı bedelli dedikleri bu diye biliyorum ben.
Aylar önceki haberlere göre öyleydi. Şimdiki habere göre lise mezunlarına ilk 6 ay zorunlu, ikinci 6 ay isteğe bağlı olduğu için bedelli deniyor. İki yıllık mezunlara ihtiyaca göre 12 ay yedek astsubaylık diyor.
Arkadaşlar detaylar daha önce attığım linkte mevcut.

1- ÖnLisans mezunları için güzel birşey getirilmiş beğendim.
2- İlk 6 ayı dolduran kendi isteğiyle terhis olabiliyorsa güzel. Peki devam etmek istediğinde Sözleşmeli Er olarak mı devam edecek, Sözleşmeli değilse Ücret + SGK'sı yapılacak mı?
3- İlk 2 maddeyi bir tarafa koyun. Ben mehmetçiğimin askerliği boyunca SGK'sının tam yatırılmasını istiyorum. Madem Vatan koruyor o zaman hakkını verelim. Yarın öbürsü gün emekli olabilmesi için bir primi olsun da sıkıntı yaşamasın. Bunu neden pakete eklememişler mesala.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…