Yeni Askerlik Sistemi Nasıl?

Hocam yani 21 günlük bedelli düzenlemeden sonra kalıcı olarak gelecek değil mi? Umarım doğru anlamışımdır.
21 günlük olan kaldırıldı.
Benim bildiğimde en az 3 ay zorunlu askerlik olacak. Bedelli kısmı geri kalan kısmı olacak. Yani kalıcı bedelli dedikleri bu diye biliyorum ben.
Aylar önceki haberlere göre öyleydi. Şimdiki habere göre lise mezunlarına ilk 6 ay zorunlu, ikinci 6 ay isteğe bağlı olduğu için bedelli deniyor. İki yıllık mezunlara ihtiyaca göre 12 ay yedek astsubaylık diyor.
Arkadaşlar detaylar daha önce attığım linkte mevcut.

1- ÖnLisans mezunları için güzel birşey getirilmiş beğendim.
2- İlk 6 ayı dolduran kendi isteğiyle terhis olabiliyorsa güzel. Peki devam etmek istediğinde Sözleşmeli Er olarak mı devam edecek, Sözleşmeli değilse Ücret + SGK'sı yapılacak mı?
3- İlk 2 maddeyi bir tarafa koyun. Ben mehmetçiğimin askerliği boyunca SGK'sının tam yatırılmasını istiyorum. Madem Vatan koruyor o zaman hakkını verelim. Yarın öbürsü gün emekli olabilmesi için bir primi olsun da sıkıntı yaşamasın. Bunu neden pakete eklememişler mesala.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı