Yeni başlayan birisi için program önerisi

Olga666

Kilopat
Merhaba arkadaşlar, öncelikle belirteyim amacım büyük bir vücut değil, fit bir vücut. Bana ne kadar zor olduğu fark etmez, en hızlı gelişeceğim bir program önerebilir misiniz? Haftada 4 gün gidebilirim. Ayrıca ne kadar diyet yapsam da sporsuz olmuyor, o yüzden yağlı bir vücudum var. 14 yaşındayım. Amacım yağ yakıp kas kazanmak.

@emircanunlts @Jira

Başlangıçta vücut adaptasyonu sağlamak için Full Body yapmanı öneririm, dediğin gibi diyet yaparak büyük ölçüde sadece kilo verebilirsin yine yağlı görünmeye devam edersin.
Bu sitenin programları başarılı bende şu an ileri seviye fitness programını uyguluyorum. 1. ayı bitirdikten sonra diğer programlar ile devam et. Yağ yakmak için Cardio çok önemli antrenman sonların minimum 20 dakika olacak şekilde cardio yap daha üstüne çıkarsan senin yararına olacak. Beslenmene dikkat et tatlıyı kes yağı azaltmaya çalış.

Adaptasyonu bitirdikten sonra programına haftada 2 veya 3 gün olacak şekilde hiit cardio yapmaya başlayabilirsin, normal cardioya göre daha kısa sürüyor ve bence daha mantıklı.

Benim gittiğim salondaki hocalar bir yerden sonra çok baştan sağma program veriyorlardı. Mesela geçen hocaya gidip 3. programı yazdıracaktım bana yazdığı program 2. programımdan daha boştu.

Eğer hiç spor geçmişin yoksa, ilk 2-3 haftayı full-body yaparak geçir. Full-body programlarını youtube üzerinden bulabilirsin. Onun dışında full-body programı bittikten sonra, PPL veya Split antrenman yapmak sana kalmış. Ona karar verdiğinde, ona göre program öneririz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı