Yeni başlayanlar için Linux dağıtımı tavsiyesi

Xubuntu iyidir, yeni başlayan birisi için stabilite de önemlidir. Her şeye rağmen ve kendim de kullanmama rağmen halen KDE pek stabil bir masaüstü ortamı değil, Kubuntu o yüzden yeni başlayana önermiyorum.
Aslında o kullanım şekline ve dağıtımın sürümüne bağlı.
Mesela ben Xfce ile Arch'ta 4 gün duramadım. Hemen siyah ekran hatası verdi. Fakat KDE ile 5 aydır Debian'da sorunsuz kullanıyorum. Üstüne kendim de bazı ayarları ile oynamıştım.

Fakat KDE ile 5 aydır Debian'da sorunsuz kullanıyorum. Üstüne kendim de bazı ayarları ile oynamıştım.
Kubuntu'da en ufak bir güncelleme ile bile bootloader uçabiliyor (hidden oluyor daha doğrusu), tam üç kere bizzat başıma geldi.

Ben bildiğim için düzelttim, ama bilmeyen birisi çok sıkıntı yaşar örneğin.

Kubuntu'da en ufak bir güncelleme ile bile bootloader uçabiliyor (hidden oluyor daha doğrusu), tam üç kere bizzat başıma geldi.

Ben bildiğim için düzelttim, ama bilmeyen birisi çok sıkıntı yaşar örneğin.
Debian Stable kullandığım için her şey stabil güncelleme ile geliyor :D O yönden kafam çok rahat.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı