Yeni batarya mı almak daha iyi yoksa bataryayı tamir etmek mi?

Tamir etmek çok zor. Ben uğraşmıştım yapamamıştım. O yapışkanları açmak filan çok zor. Dikkat et ancak yeterli bilgin yoksa hiç uğraşma derim.

Tamir etmek çok zor. Ben uğraşmıştım yapamamıştım. O yapışkanları açmak filan çok zor. Dikkat et ancak yeterli bilgin yoksa hiç uğraşma derim.
Evet yapışkanlari bende çikaramadim.
Pil kısmı bu şekilde gösteriyor. %92'ye kadar dolu gözüküyor ama fişten çekince kapanıyor. Tamir etmenin bir yolu yok mu?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    3,6 KB · Görüntüleme: 58
Eğer içerisinde 18650 tarzında piller varsa değiştirilebilir fakat bunu yaparken bataryanın dış kabı zarar görebiliyor. Ayrıca bazı bataryaların kontrolcüleri kendisini kilitleyebiliyor ve yeniden programlanması gerekebiliyor. Yani siz yeni pil taksanız dahi bataryanın kontrol devresi hâlâ daha onları ölü pil olarak görebilir. Eski Casper dizüstü bilgisayarımda bunu deneyimlemiştim. Tüm bu sebeplerden dolayı hazır batarya almak daha doğru bir karar olacaktır.

Eğer içerisinde 18650 tarzında piller varsa değiştirilebilir fakat bunu yaparken bataryanın dış kabı zarar görebiliyor. Ayrıca bazı bataryaların kontrolcüleri kendisini kilitleyebiliyor ve yeniden programlanması gerekebiliyor. Yani siz yeni pil taksanız dahi bataryanın kontrol devresi hâlâ daha onları ölü pil olarak görebilir. Eski Casper dizüstü bilgisayarımda bunu deneyimlemiştim. Tüm bu sebeplerden dolayı hazır batarya almak daha doğru bir karar olacaktır.
Evet. Eeprom denen bir hafıza mevcut. Bu hafıza güya batarya ilerde patlamasına karşın şarj - deşarj sayacının belli bir limite ulaştığında kendini kapatması demek oluyor. Ama aslında çürütme stratejisi. Bazı eepromlar enerjisi kesildiğinde bilgiyi sıfırlamakta.
Ayrıca bataryanın içindeki pilleri lehimlerken patlatma ihtimalin var.

Yeni tarihli pil almaya özen gösterin. Tamir işi biraz sancılı olabiliyor. Zaten kaliteli pil almaya kalksanız bilgisayarın pili kadar masraf çıkacak. En iyisi sıfır bilgisayar pili almak.

Yapışkanlar için sıvı mevcut. Döküp 10 dakika bekleyince kendisi ayrılıyor. Birde takacağınız pilleri eski pildeki devreye paralel bağlamak sonra eskisini sökmek bi ihtimal Eprom un sıfırlanma ihtimalini azaltıyor eski pillerde ama yenilerde nasıl bilmiyorum. Piller için puntolama şart. Sadece bozuk pili değiştiren de var. Sağlıklı mı değil. Laptopunuzu alevler içinde görmek te olası tabii. :)

Son düzenleme:
Yeni tarihli pil almaya özen gösterin. Tamir işi biraz sancılı olabiliyor. Zaten kaliteli pil almaya kalksanız bilgisayarın pili kadar masraf çıkacak. En iyisi sıfır bilgisayar pili almak.

Yapışkanlar için sıvı mevcut. Döküp 10 dakika bekleyince kendisi ayrılıyor. Bir de takacağınız pilleri eski pildeki devreye paralel bağlamak sonra eskisini sökmek bir ihtimal Eprom un sıfırlanma ihtimalini azaltıyor eski pillerde ama yenilerde nasıl bilmiyorum. Piller için puntolama şart. Sadece bozuk pili değiştiren de var. Sağlıklı mı değil. Laptopunuzu alevler içinde görmek te olası tabii. :)

HP Pavilion 15 AY-103NT model laptopum hocam. Sizce hangi bataryayı almalıyım?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı