- Makaleler
- 6
Yeni bedelli askerlik sisteminde, başvuru sürecine hakim olan var mı? Askerliği tecilli biri, şu an başvuru yapmak istediğinde hangi adımları takip etmeli?
Kura çekilmeden yatırılıyor evet. Kurada çıkmazsa ücreti geri veriyorlar. Ücret 33 bin 230 lira.
Kura çekilmeden yatırılıyor evet. Kurada çıkmazsa ücreti geri veriyorlar. Ücret 33 bin 230 lira.
3 gün önce yatırılması kısmını anlamadım. Kura çekilmeden 3 gün önce yatırırsak çıkma ihtimali mi var?Teşekkür ederim. Aklımdaki tonlarca sorudan, birkaç tanesini cevaplamış oldunuz.Yoklama yapılmadığı için başvuru sayfasına giremiyorum sanırım. O konuda ve başvuruların devam edip etmediği konusunda bilgi almak için birazdan şubeye gideceğim. Detayları bu konuya eklerim. Bedelli işi çok karışmış gerçekten. Eski sistem ile yenisini ayırmak çok zor. Düzgün bir açıklama ve klavuz şart bu konuda. Haber siteleri de sağ olsun, her aramaya aynı sonucu veriyorlar ve arama motorlarını işgal etmişler. Elimden geldiğince bilgi toplayayım bugün. Başkalarına bir yardımımız dokunur belki.
Güncelleme:
İlk olarak, yoklama işlemi için e-Devlet üzerinden başvuru yaptım. Aile Hekimi tarafından muayene olduktan 12 saat sonra sistemde yoklama durumum güncellendi. Bu durum sonucunda tecil durumum kaldırıldı. Tecilim bittiği için de, e-Devlet üzerinden "Bedelli Askerlik" başvurusu yapamadım. Şube ile görüşmem sonucu, bu sorunu çözebildim. 31 Aralık tarihine kadar ücreti yatırma süresi var. Önerilen süre ise; son işlem gününden en az 3 gün önce yatırılması. Bu arada, benim edindiğim bilgiye göre; 1 Kasım tarihine kadar başvuru alıyorlar. Umarım başkalarına da yardımı dokunur.![]()
3 gün önce yatırılması kısmını anlamadım. Kura çekilmeden 3 gün önce yatırırsak çıkma ihtimali mi var?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.