Yeni bilgisayar çok ses çıkarıyor

Jesse XX

Decapat
Katılım
10 Kasım 2018
Mesajlar
156
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
3D Animatör
Yeni topladığım bilgisayarımdan aşırı derecede şikayetçiyim. Arkadaş bu kadar bütçe ayrılan bir makine bu kadar mı uyuz olur. Allah'ın belası Chrome'da gezerken bile susmuyor. Öyle bir bağırıyor ki masayı titretiyor. Sesi ayrı kanser, ne desem bilemiyorum. Bunun ana sebebi tam olarak nedir? Kesin cevap verebilecekler lütfen yardım edebilir mi?

CS- GO, Dead by Daylight gibi oyunlarda bile bilgisayar savaşa gider gibi bağırıyor.

Özellikler:

Anakart : ASUS TUF B450 PLUS
CPU : AMD Ryzen 7 2700X
Grafik : Gigabyte 1070 G1
RAM : 48 GB HiLevel Samsungchip
SSD: Kingston 240GB SSdNow
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşımın tavsiyesiyle kasa fanlarının bağlantısını kopardım. Ses şu anda yok denecek derecede az. Fakat şu an iki soru işareti var kafamda. Kasa fanı kullanmazsam PC için sıkıntı olur mu? İkinci sorum ise PSU'dan bi cızırtı sesi gelmeye başladı kasa fanlarının bağlantısını kesikten sonra

Edit : Yaptığım kısa bir test sonrası bilgisayar çok fazla ses çıkarmaya devam ediyor. ( Kasa fanları hala devre dışı )
 
Son düzenleme:
Kasa fanları genelde son devirde çalışır onun etkisi büyüktür. Belki anakarta çoklayıcı ile bağlanırsa düşük hızda çalışabilir gene de ses duyulabilir ama azalmıştır büyük ihtimal. Onun dışında büyük ihtimal gene ses geliyorsa belki stok soğutucunun sesidir.
Ekran kartta sorun olmadığını varsayarsak.
 
Çıkan ses tiz mi?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bunun gibi mi?

Hayır değil

Montaj hatalı olabilir, ayrıca kopardim derken çıkarmaktan bahsediyorsunuzdur umarım.

Elbette

Kasa fanları genelde son devirde çalışır onun etkisi büyüktür. Belki anakarta çoklayıcı ile bağlanırsa düşük hızda çalışabilir gene de ses duyulabilir ama azalmıştır büyük ihtimal. Onun dışında büyük ihtimal gene ses geliyorsa belki stok soğutucunun sesidir.
Ekran kartta sorun olmadığını varsayarsak.

Ben de böyle düşünüyorum. AORUS engine gibi markaların kendi ekran kartı profil ayarlama programları var bilirsiniz. Bunla uygun profil yaptığımda seste azalma yaşadım tabiki de, fakat sizin de söylediğiniz gibi kalan tek olasılık CPU'nun stok fanı çok ses çıkarıyor. Bunun üzerinde AMD'nin kendi sitesinden stok fan kontrol yazılımı indirdim Ryzen için ve inanır mısınız ki istediği reset'ten sonra bilgisayar çöktü, defalarca mavi ekran hatası aldım. Sorun gider seçeneğini denedim ama asla windows başlatılamadı. Bunun üzerine ben de windows'u kurtarma (format) seçeneğine başvurdum. Mavi ekran sorunu bu sayede düzeldi, fakat ön göreceğiniz üzere artık o yazılımı kurmaktan çekiniyorum. Geriye tek olasılık kalıyor. Sorun sanırım sıvı soğutmamı kurduktan sonra tamamen çözülecek. Elimde ICEBERG 360MM Sıvı soğutma var, takamamamın sebebi kasaya uyumsuz olması yani sığmıyor. Uygun kasa alana kadar bu sorunu "çekeceğim" gibime geliyor. Yardımlarınız için teşekkürler, yine de ekleme yapmak isteyen olursa dört gözle geri dönüşlerinizi beklerim.

Saygılar
 
360 MM soğutucu baya fazlaymış :). Aslında 240 MM'de yeterliydi.

3D Model ve animasyon işiyle uğraşıyorum. Takdir edersiniz ki kimi zaman renderlar saatler sürüyor. Bu yüzden 5 ay aç kalacak şekilde bir sistem topladım. O yüzden pek kaçınmadım masraftan diyelim
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı