Yeni bilgisayar kurulumu nasıl yapılır?

stages

Femtopat
Daha fazla  
İncehesap'tan sistem aldım bilgisayarı çalıştırdım ilk ekranda bu fotoğrafla karşılaştım neler yapmam gerekli yardımcı olur musunuz?

IMG_0264.jpeg

BIOS ayarını nasıl yapmalıyım?
  • F7 ile gelismis ayarlara gir.
  • Monitor sekmesine gec.
  • 'Fan Speed Monitor' sekmesi cikmasi lazim, oraya gir.
  • CPU Fan Speed'in yaninda muhtemelen 'N/A' yazacak, onun uzerine tikla ve 'Ignore' yap.
  • Exit sekmesine gelip kaydet ve BIOS'tan cik.
Bu sekilde hatayi kapatmis olursun fakat isi problemin var mi yok mu kontrol et devaminda.

• F7 ile gelismis ayarlara gir.
  • Monitor sekmesine gec.
  • 'Fan Speed monitor' sekmesi cikmasi lazim, oraya gir.
  • CPU fan Speed'in yaninda muhtemelen 'N/A' yazacak, onun uzerine tikla ve 'ıgnore' yap.
  • Exit sekmesine gelip kaydet ve BIOS'tan cik.
Bu sekilde hatayi kapatmis olursun fakat isi problemin var mi yok mu kontrol et devaminda.

Teşekkür ederim oldu Windows'ta deneme sürümü açtım key olmadığı için şu an ne kurmam gerekli en temel şeylerde yazılımsal vs.

En temel yazilim olarak bir sey yok aslinda, keyfine gore takilabilirsin. Ihtiyaclarina gore uygulama indirirsin.

Su an aygit yoneticisine girip sari unlemli aygitlar var mi onu kontrol et. Eger varsa donanim kimligiyle beraber konu ac, surucunu yukleyelim.

En temel yazilim olarak bir şey yok aslinda, keyfine gore takilabilirsin. Ihtiyaclarina gore uygulama indirirsin.

Su an aygit yoneticisine girip sari unlemli aygitlar var mi onu kontrol et. Eger varsa donanim kimligiyle beraber konu AC, surucunu yukleyelim.

Ünlem yok gibi ama monitör Hz'sini ayarlıyamıyorum ve NVIDIA ayarları da yok kendim mi kurmam lazım şu an monitör 1 Hz'de gözüküyor. HDMI ile bağladım bu arada DisplayPort çıkmadı onu da almam gerekli mi 240Hz 1080p G4 monitör.

Su anda arka planda Windows suruculeri kuruyor muhtemelen. Normalde unlemli suruculer uzerinden gitmeyi severim fakat yok dedin, o yuzden sadece temel suruculeri yuklemen yeterli. Ekran kartini bilmiyorum ama kartin kendi sitesinden en guncelini indirmen gerekiyor.

Anakartin icin olan chipset surucusunu buradan kurabilirsin:

Bu ikisini kurduktan sonra sistemi yeniden baslatip aygit yoneticisini tekrar kontrol et. Ayrica diger bahsettigin problemler de cozulmeli.

Ayrica aklima gelmisken en basitinden dosya cikartma islemleri icin 7zip yukleyebilirsin. Genelde insanin cok isi dusuyor. Diger hayat kolaylastiran uygulamalari farkli bir konu acip sorabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı