@evlyn@Veri Rotası @Sakuya Izayoi @neroforte35 @Asım Samet Windowsu kurdum galiba yeniden başlatma menüsüne geldim başlattım ilk attığım fotoğraf ekranına geldi CPU fan hatası yardımcı olabilir misiniz müsaitseniz BIOS ayarını nasıl yapmalıyım.
Ünlem yok gibi ama monitör Hz'sini ayarlıyamıyorum ve NVIDIA ayarları da yok kendim mi kurmam lazım şu an monitör 1 Hz'de gözüküyor. HDMI ile bağladım bu arada DisplayPort çıkmadı onu da almam gerekli mi 240Hz 1080p G4 monitör.
Su anda arka planda Windows suruculeri kuruyor muhtemelen. Normalde unlemli suruculer uzerinden gitmeyi severim fakat yok dedin, o yuzden sadece temel suruculeri yuklemen yeterli. Ekran kartini bilmiyorum ama kartin kendi sitesinden en guncelini indirmen gerekiyor.
Anakartin icin olan chipset surucusunu buradan kurabilirsin:
PRIME B650M-R is equipped with outstanding features, including DDR5, PCIe 4.0 support, two M.2 slots, Realtek 2.5Gb Ethernet, ports, front USB 5Gbps Type-C®, BIOS FlashBackâ¢, HDMI
www.asus.com
Bu ikisini kurduktan sonra sistemi yeniden baslatip aygit yoneticisini tekrar kontrol et. Ayrica diger bahsettigin problemler de cozulmeli.
Ayrica aklima gelmisken en basitinden dosya cikartma islemleri icin 7zip yukleyebilirsin. Genelde insanin cok isi dusuyor. Diger hayat kolaylastiran uygulamalari farkli bir konu acip sorabilirsin.