Ram konusunda sorun yaşayabilirsiniz hocam. Ancak HDD takmanızda sorun yaşayacağını sanmıyorum. Ram alırken Cl mhz voltaj gibi değerlerini dikkate alarak alın. Aynı marka olursa daha iyi olur. Tek Ram kullanımlarda farketmiyor.Merhaba. Yeni bilgisayarımı güçlendirmek için ekstra RAM ve HDD takmak istiyorum. Yasayabileceğim sorunlar nedir?
Ne gibi sorunlar olabilir?Ram konusunda sorun yaşayabilirsiniz hocam. Ancak HDD takmanızda sorun yaşayacağını sanmıyorum. Ram alırken Cl mhz voltaj gibi değerlerini dikkate alarak alın. Aynı marka olursa daha iyi olur. Tek Ram kullanımlarda farketmiyor.
Çift kanal her zaman iyidir hocam. Tek kanal daha az performans alırsınız. Ama çift olduğu zaman sistem daha rahat eder. Eşit paylaşılacağı için daha yüksek performans alırsınız. HDD konusunda sıkıntı yaşamazsınız. Ancak dediğim gibi Ram konusunda aynı marka almanızı öneririm. Onun dışında zararından çok yararı var.Ne gibi sorunlar olabilir?
Performansı arttırmak için ekstra Ram iyi olur diye düsünüyorum 8 e 8x yapmayı düsünüyorum çünkü yüksek oyunlarda biraz sıkıntı çekiyor
FAKAT Bilgisayara çok sıkıntı verecekse kullanmak istemem
Ram olarak eski bilgisayarımdaki 4 yıllık ram kullanmak istiyorum ekstra para vermemek için sıkıntı olurmu peki?Çift kanal her zaman iyidir hocam. Tek kanal daha az performans alırsınız. Ama çift olduğu zaman sistem daha rahat eder. Eşit paylaşılacağı için daha yüksek performans alırsınız. HDD konusunda sıkıntı yaşamazsınız. Ancak dediğim gibi Ram konusunda aynı marka almanızı öneririm. Onun dışında zararından çok yararı var.
Olabilir tabiki hocam. CL,Mhz Voltaj değerleri aynı ise, sıkıntı olmaz. CPU-Z programını indirip Memory Ve spd kısmını atın. Ardından elinizdeki Ram'i de atabilirseniz net cevap verebilirim.Ram olarak eski bilgisayarımdaki 4 yıllık ram kullanmak istiyorum ekstra para vermemek için sıkıntı olurmu peki?
Evet uyumlu değil hocam. Yenisini almanız gerekiyor. 2. Attığınız yeni yani yükseltme yapacağınız sistem için önereceğim Ram, KingstonEki Görüntüle 1571906
Yenisini almak daha iyi olur heralde uygun bir tanesini
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.