Merhaba, bundan 2 ay önce kadar yeni bilgisayar topladım ofis bilgisayarım edit Adobe programları vs. kullanıyorum.
Bilgisayarım render alırken yük altına girdiği zaman mavi ekran hataları almaya başladım. Bazen ekran diret olarak donuyor ve hiçbir hareket yapamıyorum.
BIOS üzerinden Memtest yaptım ve bir sürü hata aldım bunların anlamları neler, sanırım büyük bir sıkıntı var gibi duruyor
Garantiye mi gitmesi gerek acaba daha parçalar sıfır ama bozuk her halde.
Bu sefer sıkıntı çıkartmadı dediğiniz gibi o zaman RAM'lerde bir sıkıntı yok anlaşılan. Dump açıklamasında video Memory hatası görüyorum. Ekran kartında mı sıkıntı var acaba?
DDU ile ekran kartınızın sürücüsünü kaldırıp kurun. Gerekli rehber aşağıda yer almakta. Ek olarak içinize sinmesini isterseniz ekran kartınıza OCCT ile 3D ve VRAM testleri uygulayabilirsiniz. Son durumu bekliyor olacağım, kolay gelsin.
Display Driver Uninstaller (DDU), zamanla bilgisayara takılan farklı monitörler, üst üste güncellenen sürücüler ve Windows güncellemeleri sonrası biriken kayıt defteri ve sürücü dosyalarını silerek temiz bir sürücü kurulumunun yolunu açan kullanışlı bir araçtır. Adım adım sürücü temizliği...
Testler başarıyla tamamlandı herhangi bir sorun ile karşılaşmadım. @Enes3078
Mavi ekran hatası almadan önce dediğim gibi render alıyordum ayarlarımı da söyleyeyim 4K 30FPS render alıyordum 80bit ayarında ama sadece bu şekilde render alırken bu sorun ile karşılaşıyorum. Şimdi böyle güçlü bir ekran kartı varken bence böyle olması normal değil. Sence?
Bu arada DDU'yu zaten yapmıştım diğer mavi ekran problemleri ile karşılaşmıyorum çok şükür.
Testler başarıyla tamamlandı herhangi bir sorun ile karşılaşmadım. @Enes3078
Mavi ekran hatası almadan önce dediğim gibi render alıyordum ayarlarımı da söyleyeyim 4K 30FPS render alıyordum 80bit ayarında ama sadece bu şekilde render alırken bu sorun ile karşılaşıyorum. Şimdi böyle güçlü bir ekran kartı varken bence böyle olması normal değil. Sence?
Bu arada DDU'yu zaten yapmıştım diğer mavi ekran problemleri ile karşılaşmıyorum çok şükür.
Mavi ekranla karşılaşmıyorsanız ve proje gerçekten büyükse ekran kartının VRAM'i yetmemiş olabilir ki bu da sıradan bir şey. Daha az VRAM tüketen ama daha uzun sürede render almanızı sağlayan bir ayar varsa onu kullanın derim. Mavi ekran olmadığına göre sorun da yok demektir