Yeni Bilgisayarda Mikrofonun Bozuk Gibi Çalışması

Merhaba arkadaşlar yeni aldığım bilgisayarım dün elime ulaştı ve yakın zamanda inceleme, oyun testleri vs. yapacağım sizler için. Hoparlör sorunu olmuştu onu BIOS'u güncelleyerek çözdüm. BIOS'u güncelledikten sonra da MSI Live Update 6 sayesinde driverları -Intel Small Busines ve Norton Security hariç- yükledim. Kulaklıktan sesler geliyordu fakat bu sefer de mikrofondaki sesim robotumsu olmuştu ve incelmişti. Yani anlayacağınız sesim anlaşılmıyor ve çok rahatsız edici. Kulaklıkta bir problem olduğunu sanmıyorum çünkü başka kulaklıkta denedim onda da aynı sorun var. @MF ve @BlackBelt yardım ederseniz çok memnun olurum, herkese iyi sosyaller.

NOT: "Windows 10 64 Bit" kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mikrofon ayarlarını yapın. Dış sesleri ve kulaklık dinlemeyi kapatın, hassaslığı azaltıp dış sesleri kapatın. Aklıma başka bir şey gelmiyor. Donanımsaldır belki?
Nasıl yani anakartta bir problem mi var?

Ben mikrofonun "Varsayılan Biçim" ayarını değiştirmeye çalıştığımda "Aygıt Kullanımda" hatası alıyorum. GeForce'un sitesinden Nvidia GeForce Experience indirdiğimde denetim masasında Nvidia'nın "HD Ses" sürücüsünü gördüm. Acaba bunla alakalı olabilir mi problem. @samet67671 @Asım Demir yardımcı olabilir misiniz sizlerde?

@Yusuf Ensar Ertan @JaroxJamaica @MF Lütfen yardımcı olur musunuz? Gerçekten bu benim için önemli bir problem ve hala çözülmedi sorunum.

@Yusuf Ensar Ertan @JaroxJamaica @samet67671 lütfen bana yardım edin. Bu benim ilk bilgisayarım ve böyle hataları düzeltmek istiyorum.

Sistem özelliklerinizi tam olarak belirtebilir misiniz?
Bilgisayarımı daha yeni aldım. Sistem:
  • Anakart: MSI B150M Bazooka
  • İşlemci: Intel i5 6500
  • Ekran Kartı: Gigabyte GTX 970 Gaming G1
  • RAM: Kingston HyperX Fury 8 GB 2133 MHz
  • HDD: WD 1 TB 7200 RPM 64 MB
  • SSD: Kingston HyperX Fury 120 GB 500/500
  • Kasa ve Güç Kaynağı: Zalman Z3 Plus + Zalman LE600
Daha fazla bilgi vermem gerekir mi?

Konuyu araştırıyorum. Bir çözüm bulduğumdan emin olunca geri dönüş yapacağım.
Pekala. Yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim. Ben de araştırıyorum ama doğru düzgün bir sonuca varamadım.

Bir şey bulabildiniz mi? Realtek HD Audio'yu ben MSI B150M Bazooka'nın sitesinden indirip kurdum. Fakat Realtek'in sitesinden mi kurmalıyım? Bir de GeForce Experience yüklediğimde programlar kısmında "NVIDIA HD Ses Sürücüsü" bulunuyor. Sorun bundan kaynaklanıyor olabilir mi?

Sorunun GeForce ile alakalı olup olmadığını şöyle öğrenebiliriz. DDU ile Nvidia sürücülerini tamamen silin. Sistemi Nvidia'ya dair her şeyden arındırdıktan sonra hiçbirini yüklemeden bilgisayarı kapatın ve ekran kartını sökün. Intel HD 530 (ve dolayısıyla HD Audio ses sürücüsü) kurun. Realtek ses sürücüsünü de kaldırın tabii bundan önce, sonra güncel Realtek'i kurun. Ekran kartı olmadan ses, hoparlör, kulaklık, mikrofon vs. test edin ve sonucunu bildirin. Eğer sorunsuz çalışırsa sorun GeForce kaynaklı olabilir. Belki de tertemiz kurulum yaptığınız için çözülmüş olacak, denemeden bilemeyiz. Sürücüleri anakartınızın Live Update sürücü indirme programı ile indirebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı