Yeni Bilgisayarda Mikrofonun Bozuk Gibi Çalışması

Aygıt Yöneticisi'nde Görüntü Bağdaştırıcıları sekmesinde Intel yoksa yüklü değildir. Size verdiğim rehberde ne işaretlemeniz gerektiği yazıyor. Okuyun lütfen. Intel'i Live Update ile indirebilirsiniz. Live Update ile sürücü güncellerken üst taraftan otomatik güncelleme'ye basın. Listeden sadece bir tane sürücü seçin, ardından Toplam Yükleme'ye basın. Bu şekilde indirip otomatik kurmuş olacaksınız. Tercihen her sürücü kurulumundan sonra sistemimi yeniden başlatıyorum, size de tavsiye ederim. Dışarıdan bakınca can sıkıcı durabilir. Kimilerine göre gereksiz gelebilir, hiç yeniden başlatmadan üst üste bütün sürücüleri kurarak hiçbir sorunla karşılaşmayabilirsiniz. Ben bu şekilde yapıyorum.
Live Update ile güncelleme yaptım ben fakat Intel'in sürücüsü aygıt yöneticisinde gözükmüyor. Ve 1 tane sürücüyü seçip "Toplam Yükleme" basarsam seçmiş olduğum sürücünün bütün her şeyini mi indiriyor? Yoksa orada bize gözüken bütün sürücüler mi iniyor tek seferde?

Otomatik Güncelleme'yi seçin, Tarama'ya basın. Listeden bir tane sürücü seçin ve Toplam Yükleme'ye basın. Sadece seçtiğinizi indirir ve direkt olarak kurulumu başlatır.
Tamam ozaman 3. seçeneği seçip Nvidia sürücünü siliyim. Bilgisayar kapanınca ekran kartını çıkarır, bilgisayarı yeniden açarım. Bu süre zarfında her hangi bir problemle karşılaşır mıyım?

Kartı sökerken, anakarta dokunurken vs. vücudunuzda statik elektrik olmamalı. Zarar ihtimalini en aza indirmek için böyle tedbirler almak şart. PSU kablosu takılıyken + PC kapalıyken, elinizi kasanın metaline dokundurduğunuzda statik elektriği vücuttan atmış olursunuz. Sağlamasını yapmak istiyorsanız bir leğene toprak doldurun ve çıplak ayakla girin içine. :) Şaka tabii, o kadar evhamlı olmanıza gerek yok. Elektrikten kurtulunca PSU'nun tuşuna basıp elektrik akımını kesin. Anakartın ışığı vs. söndükten sonra PSU priz kablosunu sökün ve ekran kartını sökmeye başlayın. Sistemi yeniden başlattığınızda ekrana görüntü gelmesi için monitörün kablosunu anakarta takmanız gerek. Ekran kartını devre dışı bırakmış oluyoruz çünkü.

Kartı sökerken, anakarta dokunurken vs. vücudunuzda statik elektrik olmamalı. Zarar ihtimalini en aza indirmek için böyle tedbirler almak şart. PSU kablosu takılıyken + PC kapalıyken, elinizi kasanın metaline dokundurduğunuzda statik elektriği vücuttan atmış olursunuz. Sağlamasını yapmak istiyorsanız bir leğene toprak doldurun ve çıplak ayakla girin içine. :) Şaka tabii, o kadar evhamlı olmanıza gerek yok. Elektrikten kurtulunca PSU'nun tuşuna basıp elektrik akımını kesin. Anakartın ışığı vs. söndükten sonra PSU priz kablosunu sökün ve ekran kartını sökmeye başlayın. Sistemi yeniden başlattığınızda ekrana görüntü gelmesi için monitörün kablosunu anakarta takmanız gerek. Ekran kartını devre dışı bırakmış oluyoruz çünkü.
PSU'ya dokunmak geldi aklıma ama unuttum. Bende ekran kartının kablolarını sökmeye çalıştım ama çıkmıyorlar. O kadar iyi oturmuşlar ki bir türlü çıkaramadım. Bende ekran kartı elimdeyken açtım bilgisayarı öyle yapayım dedim. Fakat bir sorun olur diye yapmamaya karar verdim ve bilgisayarı kapadım. Kapadıktan sonra ekran kartını taktım. Ve şimdi ekran kartı takılı. Ben biraz şansızımdır, kötü şeyler beni bulur sürekli. Yine hissettim bir şey olacak. Peki bunları yaparken herhangi bir bileşene zarar gelmiş midir? Bu arada bu işi yapmayacağım ve mikrofon hala düzelmedi. Umarım başka bir çare bulurum da düzelir.

Önerileri dinlemeyeceğiniz zaman haber verin bilelim. Söylenenlerin dışına çıkmamanız gerektiğini söylemiştim. Bu şanssızlık değil, sizin tercihiniz. Uymazsanız emin olun sürekli kötü şeyler sizi bulmaya devam edecek. Ekran kartının güç kabloları takılıyken ama PCI slotuna takılı değilken mi çalıştırdınız bilgisayarı anlamadım. Bir zarar geleceğini sanmam.

Önerileri dinlemeyeceğiniz zaman haber verin bilelim. Söylenenlerin dışına çıkmamanız gerektiğini söylemiştim. Bu şanssızlık değil, sizin tercihiniz. Uymazsanız emin olun sürekli kötü şeyler sizi bulmaya devam edecek. Ekran kartının güç kabloları takılıyken ama PCI slotuna takılı değilken mi çalıştırdınız bilgisayarı anlamadım. Bir zarar geleceğini sanmam.
Biliyorum biraz sinirlendiniz. Çok özür dilerim ama elimde olan bir şey değil. Eğer o kabloları çıkarabilseydim dediklerinizi harfiyen yapacaktım ama işte güçsüzlüğüm yine beni yerin dibine vurdu.
Evet güç kablolarını çıkaramadım ama ekran kartını yerinden çıkardım ve öyle bilgisayarı açtım. Sonra böyle olmaz diyerek bilgisayarı kapadım ve ekran kartını taktım. Şu anda ekran kartı takılı bir biçimde duruyor. Bir sorun umarım olmaz çünkü şu an gerçekten çok korkuyorum. Bir şey olmaz değil mi? Tekrardan çok özür diliyorum.

Özür dilemenize gerek yok, hepimizin acemilik zamanları oldu. Önemli olan doğru kaynağı bulup onları uygulamak. Bir sorun olmaz, sistemi açın ve Nvidia sürücünüzü kurun. Hiçbir şey olmamış gibi kaldığınız yerden devam edebilmeniz gerek bu şekilde. Ekran kartı güç kablolarının çentikleri vardır, kasanın arkasına taktığımız internet kablosu gibi. Ona basmadan çıkarmanız epey zor olur. Bu yüzden çıkaramamış olabilirsiniz.

Özür dilemenize gerek yok, hepimizin acemilik zamanları oldu. Önemli olan doğru kaynağı bulup onları uygulamak. Bir sorun olmaz, sistemi açın ve Nvidia sürücünüzü kurun. Hiçbir şey olmamış gibi kaldığınız yerden devam edebilmeniz gerek bu şekilde. Ekran kartı güç kablolarının çentikleri vardır, kasanın arkasına taktığımız internet kablosu gibi. Ona basmadan çıkarmanız epey zor olur. Bu yüzden çıkaramamış olabilirsiniz.
Evet o çentikleri bastırarak çıkarmak epey zor. Parmaklarım kıpkırmızı şu anda. :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı