Yeni bilgisayarımda hiçbir şekilde internet yok

445376

Hectopat
Merhaba. Başlıkta da gördüğünüz üzere hiçbir şekilde internet yok. Sistem FreeDOS işletim sistemine sahipti. Windows 10 kurdum. Fakat tek gözüken şey ağ ayarlarında Ethernet. Wi-Fi falan yok. Ne yapmalıyım sizce? Cevaplarsanız sevinirim. Bu arada Ethernet kablom bağlı olmadına rağmen oluyor bu sorun.

Dosya Ekleri

• 0EEE5DF9-A191-4370-8B47-E6D3EC6BC6A6.jpeg
    0EEE5DF9-A191-4370-8B47-E6D3EC6BC6A6.jpeg
    111,3 KB · Görüntüleme: 134
  • CF44CF42-1100-4E4E-9442-7A40019ED639.jpeg
    CF44CF42-1100-4E4E-9442-7A40019ED639.jpeg
    89,3 KB · Görüntüleme: 106
Ethernet kablosunun bağlı olup olmaması hiçbir şeyi değiştirmez çünkü büyük ihtimalle ağ sürücüsü yüklü değil sistemde.

Sistemi öğrenebilir miyim zahmet olmazsa? Manuel olarak kurup sürücüyü telefondan bilgisayara aktarabilirsiniz, ya da telefondan internet paylaşımı yapıp WU denetle seçeneğini seçersiniz, yüklenir.

Telefonu kabloyla bilgisayara bağlayın. Telefondan, USB üzerinden bilgisayara internet paylaşın. Telefon Wi-Fi'a bağlı kalsın. Cihaz sürücülerini bir indirsin.

Bir yandan da Aygıt Yöneticisi programından ekran görünütüsü paylaş bakalım ağ aygıtı olarak ne takılı. Ağ bağdaştıcılarını genişletmeyi unutma fotoğraf çekmeden önce.

Ethernet kablosunun bağlı olup olmaması hiçbir şeyi değiştirmez çünkü büyük ihtimalle ağ sürücüsü yüklü değil sistemde.

Sistemi öğrenebilir miyim zahmet olmazsa? Manuel olarak kurup sürücüyü telefondan bilgisayara aktarabilirsiniz, ya da telefondan internet paylaşımı yapıp WU denetle seçeneğini seçersiniz, yüklenir.
Windows'u kurunca Wi-fi'ye bağlanayım mı falan diye soruyor aslında, yanlış mıyım? Yani sürücü otomatik olarak kurulmuyorsa bunu nasıl soruyor? Demek ki kuruyor. Ama bugün benim de bi Windows 11'e yükseltilmiş laptop geldi elime, Win 11'e geçince sürücüler yok olmuş. Telefondan internete bağlayıp update'teki güncellemeleri kurdum, düzeldi. Yıl olmuş 2023, hala böyle ilkel sorunlar ve çözümlerle uğraşmak çok can sıkıcı. Oldu olacak driver CD'si takalım da öyle kuralım driverları :d

Sürücülerin yüklenmesi gerekiyordur.
Başlat'a sağ tıklayıp aygıt yöneticisinde yüklenmemiş sürücü var mı (sarı ünlem-çarpı gibi görünür)
Dizüstü ise marka modeli yazıp bulunabilir.
Masaüstü ise de anakartın marka modeli ile bulunabilir (biostan bu bilgiye ulaşılabilir ya da fatura vs)

sürücüleri kur eğer kuruluysa anakartta wifi kartı olmayabilir internette ucuz fiyata usbli wifi bağlanabilmek için aparatlar oluyor onu alıp tak bilgisayara wifi bağlanabilirsin

Sürücü yüklemeniz lazım. Windows Update'den güncellemeleri denetle yapın telefondan interneti paylaşıp
Hocam wifi dahi yok nasıl paylaşayım

Mümkünse Ethernet kablosu takıp sürücüleri kurun.
Hocam ethernet kablosu takılı olmasına rağmen ne wifi ne ethernet var

Sürücülerin yüklenmesi gerekiyordur.
Başlat'a sağ tıklayıp aygıt yöneticisinde yüklenmemiş sürücü var mı (sarı ünlem-çarpı gibi görünür)
Dizüstü ise marka modeli yazıp bulunabilir.
Masaüstü ise de anakartın marka modeli ile bulunabilir (biostan bu bilgiye ulaşılabilir ya da fatura vs)
Hocam wifi dahi yok nasıl yükleyeceğim telefonla bağlayın diyorlar fakat onuda denedim hiçbir şekilde olmuyor

Windows'u kurunca Wi-fi'ye bağlanayım mı falan diye soruyor aslında, yanlış mıyım? Yani sürücü otomatik olarak kurulmuyorsa bunu nasıl soruyor? Demek ki kuruyor. Ama bugün benim de bi Windows 11'e yükseltilmiş laptop geldi elime, Win 11'e geçince sürücüler yok olmuş. Telefondan internete bağlayıp update'teki güncellemeleri kurdum, düzeldi. Yıl olmuş 2023, hala böyle ilkel sorunlar ve çözümlerle uğraşmak çok can sıkıcı. Oldu olacak driver CD'si takalım da öyle kuralım driverları :d
Hocam wifi dahil görmüyor telefonla nasıl bağlayacaksın onu bende biliyorum bağlamasını demek istediğim şey hiçbir şekilde wifi ethernet gibi araçları görmüyor sürücülere girdiğimdede güncel diyor manuel olarak sürücüyü bilgisayardan taratmama rağmen olmuyor Bu ilkel bir sorun değil o zaman yazmasaydınız ben sadece burda fikir almak istedim

Technopat Haberler

Geri
Yukarı