Steam'i açar. Valve, henüz Windows 7 uyumluluğunu bozacak bir güncelleme yayınlamadığı için Steam'in Beta buildleri bile çalışıyor hala Windows 7 ile.Bazı kişiler kurmak istediği için belirttim zaten
Ve ayrıca ekran kartı destekliyorsa fps konusunda sıkıntı yaşanmaz, sadece DirectX12 oyunları Steam v.b açamaz.
Bazı bioslarda CSM aktif olmadığı için bunu gösterdim, örneğin benim cihaz UEFI iken CSM açılmıyordu, Aptio BIOS.
Windows 7, 2024'ün Ekim ayına kadar ESU programı ile güvenlik güncellemesi almaya devam edecek yani "güvenlik güncellemesi almıyor" gibi birşey söz konusu değil.Artık 2024 yılında, özellikle de güncel bir sistemde Windows 7 kullanmanın anlamı kalmadı bence. Çünkü tarayıcıların büyük bölümü desteği kesti, Steam desteği kesti. Ayrıca sistem güvenlik güncellemesi de almıyor. İnternete bağlı kullanılmayacak, eski oyunlar oynanacak kıyıda köşedeki PC'ler hariç Windows 7'yi artık önermiyorum.
Hayır, aksine Firefox desteği 2024'ün Eylül ayına kadar devam edecek.Bir Firefox vardı o da kesildi.
Eski oyunları için iyidir, yeni çıkan oyunları zaten desteklemez.
Bazıları Windows 7 istiyor, herkes Windows 10 ya da 11 kullanmak zorunda değil.Yeni bilgisayarlara desteği kesilen antika bir işletim sistemini kurmanın amacı nedir?
Bununla alakalı video'yu gösterir misiniz lütfen?Yeni bir sisteme Windows 7 kurmak saçma heleki yeni çıkan oyunlarda daha az FPS verir bununla alakalı videoda var
Ben Microsoft'un işletim sistemlerini baz alıyorum. Linux gibi farklı türlerdeki işletim sistemlerinden bahsetmedim ki zaten kendim kullanıyorum linux'u. Benim bahsettiğim artık hiçbir şekilde avantajlı bir yani olmayan bir işletim sistemini neden kuruyoruz? Hadi bir-iki yıl önce eski sistemi olanlar için tavsiye edilirdi en azından programları ve oyunları yüksek performansa kullanmasi için de şuan 2024'teyiz Allah aşkına Windows 7'i kurmanın ne gibi bir artışı olacak bize? Yeni sisteme Windows 7 kurmak resmen Giresun'da fındık toplamak için Ferrari araba almaktan hiçbir farkı yok. Böyle saçma sapan artık bir avantajı olmayan birşeyi neden yapalım ki? Mesela linux yazılım ve perfomans için kullanılıyor ve tavsiye ediliyor ki bende tavsiye ediyorum zaten ama Win 7'i kurmak hiçbir avantaj sağlamıyor artık. Saçmalık.Bu kadar agresif cevap yazmanıza sebep olacak ne yaptım bilmiyorum fakat herkes Windows 10/11 kurmak zorunda değil, zorundaysa bana kurdurtulmasını beklerim. Birde bu "Herkes Windows 10 yada 11 kurmak zorunda." Linux kullanıcılarınıda kapsıyor mu sizin için merak ettim.
Size göre delilik olması delilik olduğuda anlamına gelmiyor, o sizin kendi düşünceniz.
Rehber zaten "yeni sistemlerinize Windows 7 kurmalısınız!" gibi birşey söylemiyor ki, yeni sistemde Windows 7 kurmak isteyenlere nasıl kurulacağını anlatıyor ki aslında bakarsanız bunu yapmak ve Windows 7'yi kullanmak isteyen azımsanamayacak kadar insan var mesela bu bir tanesi. Yani kurmak istemiyorsanız kurmayın, rehberin öyle bir iddia'sı olmadı.Ben Microsoft'un işletim sistemlerini baz alıyorum. Linux gibi farklı türlerdeki işletim sistemlerinden bahsetmedim ki zaten kendim kullanıyorum linux'u. Benim bahsettiğim artık hiçbir şekilde avantajlı bir yani olmayan bir işletim sistemini neden kuruyoruz? Hadi bir-iki yıl önce eski sistemi olanlar için tavsiye edilirdi en azından programları ve oyunları yüksek performansa kullanmasi için de şuan 2024'teyiz Allah aşkına Windows 7'i kurmanın ne gibi bir artışı olacak bize? Yeni sisteme Windows 7 kurmak resmen Giresun'da fındık toplamak için Ferrari araba almaktan hiçbir farkı yok. Böyle saçma sapan artık bir avantajı olmayan birşeyi neden yapalım ki? Mesela linux yazılım ve perfomans için kullanılıyor ve tavsiye ediliyor ki bende tavsiye ediyorum zaten ama Win 7'i kurmak hiçbir avantaj sağlamıyor artık. Saçmalık.
Standart haliyle güncelleme almıyor diye biliyorum. Bahsettiğiniz yöntem ile güncelleme alsa da şimdiden güncel bir Windows versiyonuna alışmaya çalışmakta fayda var. Dedikleriniz çok doğru bu arada.Windows 7, 2024'ün Ekim ayına kadar ESU programı ile güvenlik güncellemesi almaya devam edecek yani "güvenlik güncellemesi almıyor" gibi bir şey söz konusu değil.
Evet, ileride ne olacağı belirsiz. Fakat Steam Windows 7 uyumluluğunu bozduğu zaman birinin Steam'i Windows 7'de çalışması için modifiye edeceğine eminim çünkü Vista için bile bunu yapanlar var.Standart haliyle güncelleme almıyor diye biliyorum. Bahsettiğiniz yöntem ile güncelleme alsa da şimdiden güncel bir Windows versiyonuna alışmaya çalışmakta fayda var. Dedikleriniz çok doğru bu arada.
Evet, Steam de şu anlık Windows 7'de sıkıntısız çalışıyor. Ancak ileride böyle olup olmayacağı belli değil.
Ne kadar hep güncel olanı tavsiye ediyor olsam da 2017 yılında aktif olarak Vista kullanıyordum. Aslında özellikle de yazılımlar destekten vurmasalar günümüzde Windows 7'nin hâlâ gayet güzel bir işletim sistemi olduğunu düşünüyorum. Chromium tabanlı Edge desteğini kesmeseydi, ikinci bilgisayarımda Windows 7 kullanırdım belki.Evet, ileride ne olacağı belirsiz. Fakat Steam Windows 7 uyumluluğunu bozduğu zaman birinin Steam'i Windows 7'de çalışması için modifiye edeceğine eminim çünkü Vista için bile bunu yapanlar var.