Yeni Bir Dil Tasarlıyorum

Benim de tasarladığım bir dil var ve mantığını çoğu dilden kapıyor, fakat çok üstüne gitmedim. Bir örnek cümle vereyim,

Türkçe: Kıraterlerin bir çok çıkıntısı vardır ve bu çıkıntılar kraterlerin görüntüsünü güzelleştirir.

İngilizce: Craters have a lots of protrusions and these protrusions make craters look more beatiful.

Benim Dilim: utıla kraterkar yuan konearkar ve utsepon konearkar kan kraterkar dırıus.

Dilin grameri şu şekilde, utıla kraterkar'daki ut: geniş zaman yardımcı fiili, ıla: ana fiil ve kraterkar öznemiz. ikinci cümledeki, ut yardımcı, sep ana fiil, on eki: birşeyi sağlamak yaptırmak(ana fiilin yanına getirilir) konearkar ise öznemiz. Dilin fiil yapısı ingilizceye biraz daha yakın fakat cümle dizilimleri ikisine de pek benzer değil. Dil yapmakta başarılar, güzel bir uğraş.

@TerabyteForever @Silinen üye
Acaba mesajıma gülenler alfabemizin Türk alfebesi mi olduğunu düşünüyor.
"Alfebe" değil, alfabe. Latin alfabesinin ufacık bir "modifikasyonlu halini" kullanıyoruz. "ç,ş,ğ,ü" gibi harfler Türkçe diline özgü diyebilirim. Başka dillerde de kullanılabildikleri oluyor bu harflerin ama Türkçe dilinde bu harfler özel karakterler.

Ben bundan dolayı sordum soruyu. Ayrıca size de neden sorduğumu veya neden gülücük attığımı açıklamak zorunda değilim.

Çocukken çok uğraştığım bir şeydi bu. Sonra saçmaladığımı düşünür; kim konuşur ki benim bulduğum dili derdim. Aslında tuhaf ama çok eğlenceli bir şey. Sen geliştir hocam beraber konuşuruz :)

Aklıma geldide biz 6.sınıfta baya karışık bir alfabe oluşturmuştuk. Sınıfta bu dili kurduğumuz arkadaşlarla kağıt felan atardık birbirimize kimse anlayamazdı. :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı