Yeni bir işlemci taktıktan sonra anakart işlemci ışığı yanıyor

Lantux

Decapat
Daha fazla  
Ben Ryzen 3 2200G işlemcisini kullanıyordum. Ryzen 5 5500 işlemcisine geçtim eskiden anakart da işlemci ışığı yanmazken şimdi işlemci ışığı yanıyor bilgisayar sıkıntısız açılıyor. BIOS'u da güncelledim ama ışık sönmüyor. İleride bir sorun yaratır mı?

Anakartı: A320 Pro-e
Ekran kartı: RX570 4 GB ASUS ROG STRIX.
RAM'ler: Ballistix 2X 8 GB 3000 MHz.
İşlemci: Ryzen 5 5500.
Power: Xigmatek 500W 80 Plus.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle işlemci güç girişi kablosunu tekrar bir kontrol edin sorun devam ederse işlemci ve anakart pinlerini kontrol etmeyi dene soğutucularında vidalarının çok sıkılmadığından emin olun

Öncelikle işlemci güç girişi kablosunu tekrar bir kontrol edin sorun devam ederse işlemci ve anakart pinlerini kontrol etmeyi dene soğutucularında vidalarının çok sıkılmadığından emin olun.

Daha önceden işlemcinin pinlerini kontrol etmiştim bir sıkıntı yoktu anakart ın üstündeki kabloyu da kontrol ettim takılı işlemci fanı stock AMD fanı biraz gevşettim sorun anakartın eski olmasından olabilir mi?

Dosya Ekleri

• 20230728_121033.jpg
    20230728_121033.jpg
    152,8 KB · Görüntüleme: 33
Anakartınız destekliyor bu konuda problem yok. CPU güç girişinde problem var sanırım farklı bir PSU ile deneyebilir misiniz? Kabloları kontrol edin ve mümkünse PSU değiştirin, kalitesiz bir PSU. Stock fanı söküp tekrar takıp çalıştırmayı deneyebilir misin?

PSU harici hepsini denedim maalesef olmadı BIOS sürümünü güncellerken en üstte beta sürümü vardı ondan dolayı olmuş olabilir mi?

PSU harici hepsini denedim maalesef olmadı BIOS sürümünü güncellerken en üstte beta sürümü vardı ondan dolayı olmuş olabilir mi?

Yok hayır ilgili değildir. Stock fanla ilgili söylediğim şeyi bir kontrol edin olmazsa farklı bir PSU denemenizi öneririm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı