Yeni Ekran Kartını Takınca Bilgisayar Açılmıyor

Donanım sökmeden önce mutlaka güç kablosunu söküp power düğmesine tekrarlı şekilde 5-6 defa basarak statik elektrik boşaltıp sökme işlemini ondan sonra gerçekleştirin, bunu alışkanlık haline getirmek önemli.
Soruna çözüm olarak da önce statik elektiriği boşaltın daha sonra güç kablosunu takıp sistemi çalıştırmayı deneyin.
Hocam farklı bir platform üzerinde bu işlemin yanlış olduğunu söylediler. Bende sizden girip yapıyordum ve öyle temizlik vs yapıyordum.
Dedikleri yanlış parçalara az elektrik geliştiği zaman bozulurmuş parçalar. Çok zaman önce okudum şimdi siz böyle yazınca aklıma geldi.
Bunun doğruluğu nedir?

Hocam farklı bir platform üzerinde bu işlemin yanlış olduğunu söylediler. Bende sizden girip yapıyordum ve öyle temizlik vs yapıyordum.
Dedikleri yanlış parçalara az elektrik geliştiği zaman bozulurmuş parçalar. Çok zaman önce okudum şimdi siz böyle yazınca aklıma geldi.
Bunun doğruluğu nedir?
Söylediğinizden çıkardığım sonuç sanıyorum söylemeye çalıştıkları düşük voltaj yüksek voltaj kaynaklı arızalar. Bunlar için her ne kadar kesin korur diyemesek de, güç kaynakları artık düşük ve yüksek voltaj korumalı üretiliyor, kullanıcılar extra önlem olarak yine UPS de kullanıyor.
Bizim çözüm olarak tarif ettiğimiz ise farklı bir durum. Kasa içerisinde biriken statik elektiriğin de bazen sorun olabileceği ve buna önlem olarak donanım sökerken tarif ettiğim yöntemle bunu boşaltmak. Tabi ki bu konuda bilir kişi değilim yıllardır önlem amaçlı yaparım.

Söylediğinizden çıkardığım sonuç sanıyorum söylemeye çalıştıkları düşük voltaj yüksek voltaj kaynaklı arızalar. Bunlar için her ne kadar kesin korur diyemesek de, güç kaynakları artık düşük ve yüksek voltaj korumalı üretiliyor, kullanıcılar extra önlem olarak yine UPS de kullanıyor.
Bizim çözüm olarak tarif ettiğimiz ise farklı bir durum. Kasa içerisinde biriken statik elektiriğin de bazen sorun olabileceği ve buna önlem olarak donanım sökerken tarif ettiğim yöntemle bunu boşaltmak. Tabi ki bu konuda bilir kişi değilim yıllardır önlem amaçlı yaparım.

Evet tam olarak dedikleri olay sizin dediğiniz ile aynı. Bende uzun süreden beri bu şekilde yapıyorum ve bir sorun olmadı hatta yararını bile olmuştur. Bilgiden dolayı teşekkür ederim. :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı