Yeni ekran kartını takınca sistem çalışmıyor

• Konuyu başlatan doomt
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 2.329

doomt

Megapat
Daha fazla  
Sistem : P8P67M Asus anakart
i5 2400 INTEL işlemci
Eski Kartım: [BGCOLOR=transparent]AMD HD 6850 1GB 256 BİT[/BGCOLOR]
Yeni Ekran Kartım : GİGABYTE WİNFORCE GTX 1060 3 GB

[BGCOLOR=transparent]4+4 8GB RAM DDR3 1333 MHz Güç Kaynağı: 500 WATT[/BGCOLOR]

İki hafta kadar önce GTX 1060 ekran kartını sisteme taktım. Önce çalışmadı ama sonra RAM’lerin yerini değiştirince çalıştı. Biraz kullandıktan sonra kendiliğinden reset atmaya başladı. Açınca normal çalışıyor sonra tekrar reset atıyordu.Sonra bir süre düzgün çalıştı. En son driverı yükleyecektim ki aniden kapandı ve bir daha açılmadı. BIOS pilini çıkardım taktım RAM’lerin yerini değiştirdim çalışmadı. Sonra eski ekran kartını taktım normal çalıştı. Tekrar denesem de yeni ekran kartı açılırken duruyor ve PC açılsa da görüntü gelmiyordu. Yeni ekran kartını başka bir makinede denedim, sorunsuz çalışıyor. Bir de PC açılırken reset atıp sonra direk masaüstü ekranına geliyor, BIOS’u atlıyor hiç görünmüyor BIOS yani. Böyle garip bir durum arkadaşlar. Bilgi ve tecrübesi olan arkadaşların yardımını bekliyorum. Biraz uzun oldu ama bu kadar özetleyebildim. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS update varsa yapın. Eski sistemimde böyle bir sorunla karşılaşmıştım. Ekran kartını iade etmiştim fakat BIOS update ile çözenler olmuş. Denemenizde fayda var.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı