Yeni Ethernet kablosu alınca oyundaki laglar düzelir mi?

Bence sorun diskte 50 mb/s hız ne demek hocam bi sorun var. Oyunu başka bir diskte test etme şansınız var mı?
BIOS' taki disk ayarlarından kaynaklanabilir. Sentiel' de disk sağlığı iyi gözüküyordu.

Eğer bir telefon bulabilirsen dediğim yöntemi uygulayarak sorunun ethernet kablosunda olup olmadığını öğrenebilirsin. Telefonun aynı ağın Wi-Fi' ına bağlı olsun, sonrasında USB ile bilgisayarına bağla ve ayarlardan bilgisayarın için internet erişimi ver. İndirme, yükleme hızlarını tekrar test et. Eğer sorun yoksa sorun ethernet kablosundadır. Eğer sorun devam ediyorsa internet hızı testini USB kabloyu sök ve bir de telefonunda dene. Eğer telefondaki değerler de aynıysa internetlik bir problem yok (tabii altyapı ya da modem sorunları hariç) demektir. Arkadaş diskte sorun olma ihtimali üzerine durmuş. Aynı diskte internetsiz çalışabilecek herhangi bir oyun bulundur ve aynısını onda dene. Offline oyunda bile bu sorun olursa donanımsal bir sıkıntı mevcut demektir.

Son düzenleme:
hocam fifada böyle bi sorunla karşılaşmamıştım yada fps oyunu olmadığı içinme görmedim acaba

Hocam dediğim gibi masaüstü PC kullanıyorum ve Wi-Fi adaptörüm yok nasıl bağlanabilirim internettede baktım bulamadım.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (24).png
    112,2 KB · Görüntüleme: 16
Son düzenleme:
Telefonunuzu usb kablosu ile bilgisayara bağlayın. Sonra ortak erişim noktanızı açın USB TETHERING tarzı bir seçenek olması lazım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

NOT: Telefonların modelden modele değişiyor.

@OnurOfc telefon ile 18 upload alıp 17-18 download aldı Ethernet kablosu ile de 10 upload gözüküyor fakat hocam size bir soru sormak istiyorum internet hızlarımda 10-18 upload gözükürden neden oyun indirirken 3-4 upload hızında indiriyor bunu anlıyamıyorum

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (25).png
    302,4 KB · Görüntüleme: 15
  • Ekran Görüntüsü (26).png
    266,7 KB · Görüntüleme: 17
Şimdi sana bu durumu anlatayım. Öncelikle upload yükleme, download indirmedir. Sen karşı tarafa, bir sunucuya, arkadaşınla olan yazışmana dosya yüklerken upload, oyun, video, dosya indirirken download hızı ayrımı olur. Yani upload hızına değil download hızına bakman gerekir. Sonrasında MB/s (MBps) ile Mb/s (Mbps) aynı değildir. Sen o sitede hız testi yaparken internetin kaç Mbps' unu kullandığını görürsün. Yani o hız testi siteleri saniyede kaç Megabayt indirdiğini değil saniyede kaç Megabit indirdiğini gösterir. İnternet alırken 50 Mbps / 100 Mbps' e varan hızlardan yararlanın diye reklamlar olur. Senin internetinde 50-60 Mbps arası bir şey olmalı. Saniyede indirme hızın ise MB/s yada MBps' dur. Eğer internet hızın 50 Mbps ise indirme hızın (SS' te gördüğüm üzere) 50 / 8 : Max 6.25 olur. Max indirme hızını bulmak için mevcut internet hızını 8' e bölmen gerekir. Mesela 34 Mbps (Megabit per second) hızında bir internetin varsa indirme hızın 4.25 MB (Megabayt per second) olur. Yani gayet normal bir durum. Hiç bir internet sağlayıcısı günümüzde sana saniyede 50 MB dosya indirme hızı sunamaz.
Mbps - Mb/s = Megabit per second
MBps - MB/s = Megabayt per second

Şimdi sorununun çözümüne gelelim. 2 fotoğraf ayrı görünüyor. Yani birisi Superonline diğeri Vodafone. Sanırım birisini mobil internetini kullanarak diğerinide ev internetini kullanarak çekmişsin. Mobil internet hızına ihtiyacımız yok. Sağ taraftaki ev internetin olduğuna göre gayet normal bir hıza sahipsin. Pinginde düşük. Eğer gerçekten bir sorun varsa büyük ihtimal donanımsal bir hata mevcut. BIOS/UEFI ayarlarını kontrol etmelisin. Overclock yapıyorsan kapatmalısın. Bu terimleri bilmiyorsan araştırmalısın. Hiçbiri olmazsa format atmalısın ya da sürücüleri kaldırıp yeniden yüklemelisin. Ayrıca HDD' ında bad sector var mı diye taratmalısın. (SSD' de bad sector olmaz. Bu üzden HDD' ı taratman yeterlidir.)

Hocam overclock falan asla yapmadım RX6600 kullanıyorum işlemcim i3 10100F.
Anakartımda ASUS H410M-R SSD ve HDD yazma okuma hızları düşük çıkmıştı onlar var ikisinin de sağlığı 98 ve üzeri. Benim bildiğim 10 upload indirme hızım varsa Steam'de 10 upload indirmesi lazım diye biliyordum. Sorunu nasıl çözeceğim hocam kabak tadı vermeye başladı hayatım bilgisayarda geçen biri olarak hem oyunda kare atlama sorunu hem de kalite sorunu videolarda kalitesizlik piksellik karanlık yerlerde iğrenç görüntüler bunlarla uğraşmak bitirdi beni ne yapacağım nasıl çözeceğim asla bilmiyorum.

Yanlış biliyorsun.
1. Upload değil download hızı olması gerekiyor.
2. Download hızın 50 (Mpbs) olduğuna göre ve piyasada saniyede 50 MB indirme yapabilen bir internet olmadığına göre; 50 / 8 = Saniyede 6 MB indirirsin.
Tavsiyem UEFI ayarlarını sıfırlaman, bir kaç ince ayar çekmen ve format atman yönündedir. (Özellikle disk ayarlarına dikkat et.) Sürücüleri indirdikten sonra aynı şekilde test edersin. Eğer sorun devam ederse donanımsal olarak sıkıntı mevcut demektir. Diskinde okuma hızı normal ama yazma hızı çok düşük gibi görünüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…