Yeni Gözlüğe Alışamadım

Bende 2-3 gun once gozluk aldim, ondan oncede gozlugum vardi fakat cok takmiyordum. Damladan dolayi birazcik goremiyordum ama ertesi gun tamamen 4K cozunurluge gecis yapmistim.
 
Bence takınca direk netleşmesi gerekir @Turk Kahvesi arkadaşın dediği gibi alışma süreci olmaz. Mide bulantısı, baş dönmesi olsaydı alışma süreci derdik ama muhtemelen bir hata var ya yanlış yaptı yada doktor seçemedi. Yıllardır gözlük kullanıyorum ben de böyle bir şey görmedim. Tekrardan kontrol edin.
 
Bulanıklık ilk defa duyuyorum ben ilk gözlük taktığımda birşey olmamıştı ama sonraki yıllar derecem düştükçe bazı gözlüklerim yeri çukur vs yapıyordu, bazıları ise odağımı kaydırıyor gibi birşey gerçi bunlar astigmatımla alakalıda olabilir ama bulanık görmen saçma geldi, göz doktoruna gittiğinde sana cam denetir hangisi ile iyi görüyorsan onu sen seçersin doktor sadece olasılıkları düşürüyor. Biraz daha kullan olmadı doktora tekrar git.
 
Takınca direk netleşmesi gerekir bence onun alışma süreci olmaz, miden bulanıp başın dönmüyor ki alışma süreci olsun. Gözlük bu takınca net çıkarınca bulanık görmen gerekir. O kadar gözlük kullandım böyle saçma birşey duymadım, büyük ihtimalle numaralarınız yanlış. Tekrardan doktora gidin muayene olun ve gözlük numaranızı ölçmesini isteyin.
Gözlüğü aldığım yerde denediğimde personel Televizyon karşısına geç birkaç saatte alışırsın demişti şuana kadar televizyonun karşısına geçmeyip bilgisayarda takıldım. Gittikçe bulanıklık gidiyor gibime geliyor. Ayrıca bende Astigmat, Hipermetrop ve Miyop var ve numaralarım nispeten yüksek. 2-3 gün içinde alışamazsam geri gideceğim. Fakat doktorun bana denettiği gözlükte 4K görmüştüm her yeri baya.
 
İlk defa böyle bir şey duydum ve bana salakça geldi. Zamanla alışmak ne demek, burada lafım optikçiye. Gözü bozuk olan her kimi gördüysem takar takmaz "Çok daha net görüyorum, benim de gözüm bozukmuş." dediklerini hatırlıyorum, anında hem de. Sanırım optikçi numara olarak değil de gözlük olarak anladı, o nedenle alışırsın dedi. Bunun bir alışma süreci yok diye biliyorum ben. Takarsın, daha net görmeye başlarsın, bitti. Numara ölçtürmeye doktora gittiğinde, ölçüm sırasında sana test yapılırken gözlerinin alışması beklendi mi, hayır. Bu da aynı şekilde, takar takmaz net görmeye başlaman gerekiyor. Ben başka bir sorun olduğunu düşünüyorum ama tamamen cahilce yazıyorum ve deneyimlerime dayanıyorum. Hiçbir zaman böyle bir alışma süreci duymadım. Yanlış bilgi verdiysem düzeltin.
 
Gozlukte alisma sureci diye bir sey olmaz. Taktiginiz anda net gormeniz gerekir. Eger bulanik goruyorsaniz numaralar yanlistir. Dr, optikci ya da ikisi de yanlis yapmis olablir. Turkiye'de en sik yapilan hatalardan biri de gozler arasindaki mesafeyi olcmeden kafadan gozluk yapmalari. Bu da odak noktasinin yanlis yerde olmasina ve hastanin zorluk cekmesine neden oluyor. Bunu olcup yapan optikci Turkiye'de hic gormedim ben. Yoktur demiyorum tabii de onlarca gozluk yaptirdim bir tane bile denk gelmedi bana. 😡
 

Geri
Yukarı