Yeni Gözlüğe Alışamadım

Yıllardır lens+gözlük kullanıyorum. Uzun saatler lens kullandıktan sonra gözlük takınca çok hafif baş dönmesi oluyor ama hayatımda hiç bulanık görmedim gözlük ile.
 
Normal değil. Taktığın an net görmen lazım hiç zaman kaybetmeden tekrar doktora falan görün ve düzgün bir gözlükçüye git.
 
Sol 2.50 Sağ 3 Miyop gözlük kullanıcısıyım insandan insana değişiyor mu bilmiyorum ama bende alışma süresi olmadı. Farklı bir doktordan tekrar muayene olmanı tavsiye ederim.
 
Gözlüğü aldığım yerde denediğimde personel Televizyon karşısına geç birkaç saatte alışırsın demişti şuana kadar televizyonun karşısına geçmeyip bilgisayarda takıldım. Gittikçe bulanıklık gidiyor gibime geliyor. Ayrıca bende Astigmat, Hipermetrop ve Miyop var ve numaralarım nispeten yüksek. 2-3 gün içinde alışamazsam geri gideceğim. Fakat doktorun bana denettiği gözlükte 4K görmüştüm her yeri baya.
Büyük ihtimalle optikci hatası gibi gözüküyor. 2-3 gün bekleme ve gözlüğü çıkar iyice gözlerini bozar. Yanlış gözlük takmak gözü rahatsız eder. Sen en iyisi yarın erkenden doktora git, gözlüğü de götür baksın.
 
Astigmatlarım daha yüksek, Sağda 1.25 Solda ise 1 numara Astigmat bulunuyor.
Bu durumda göz doktorunun yanlış yaptığını düşünüyorum ancak önce optikçiye gidin ve sizin numaranızla eş değer olan DEMO gözlük camlarından inceleyin, Optikçiye "Kendi numaramı DEMO gözlük camlarında deneyebilir miyim" derseniz sizi kıracağını düşünmem şayet onlarda da bulanık görüyorsanız bence başka bir göz doktorundan da randevu alın çünkü gözlüğe alışma diye bir şey yoktur.Varsa da şu şekildedir; Yanlış adım atarsın, koşarken dengen bozulur bunlar ilk bir hafta başına gelebilecek şeylerdendir ancak bulanık görmek diye bir şey söz konusu bile olamaz
 
Merhaba, bugün ilk kez gözlüğümü aldım Optikçide taktığımda bulanık görüyordum ki orda da dile getirdim bulanık görüyorum vs. diye, Optikçi daha yeni gözlük alışırsın dedi. Yeni gözlük aldığınızda sizin alışma süreniz nedir acaba? Gözlüğü 2 saattir takıyorum fakat hala bulanık görüyorum gözlüksüz daha net oluyor. Sağ 2.50 sol ise 2 numara gözlüğümün %80 Filtreliymiş. Sizce 2-3 güne alışır mıyım?
Alışman 1 hafta falan sürer ama sürekli takman lazım camı günde 2 kez özel beziyle temizle gözlerin alışmadığı için bulanık görüyorsun ben hiç yaşamadım ama.
 
Büyük ihtimalle optikci hatası gibi gözüküyor. 2-3 gün bekleme ve gözlüğü çıkar iyice gözlerini bozar. Yanlış gözlük takmak gözü rahatsız eder. Sen en iyisi yarın erkenden doktora git, gözlüğü de götür baksın.
Yarına öğlene kadar takacağım geçmez ise gideceğim Optikçiye. Doktor kontrolünde doktor gözlerime numara koyarak denemişti. Sanırım optikçiden yana sıkıntı çıktı.
Arkadaşlar şöyle bir açıklık getireyim: Bugün hem Optikçiye gittim hem de Göz Doktoru bir arkadaşım ile konuştum. Optikçiye gidip öncelikle gözlüğümü kontrol ettirdim, reçeteye tekrar tekrar baktırdım ve Optikçide sıkıntı olmadığını anladım. Optikçi bana gözünde Astigmat var ayrıca ilk defa gözlük taktığın için alışman biraz uzun sürebilir, zira Astigmatlarda gözlük sıkıntı olabiliyor dedi. Göz Doktoru arkadaşıma sorduğumda da aynı cevabı aldım sayılır. Yani alışma süresi 2 hafta kadar sürebiliyormuş. Gözlüğü ilk aldığıma göre daha net görüyorum.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı