Yeni HP Pavilion 15-CW-1000NT aşırı ısınıyor

Yer
Kayseri
2 Ay önce HP Pavilion 15-CW-1000NT aldım. Bilgisayar boşta 30-35 derece ama yükte 85-90 dereceye kadar çıkıyor. AIDA64 ve speedfan gibi uygulamalarda fanın dönüş hızı gözükmüyor ama fanın sesi geliyor ve hava akışı hissediliyor. Bu sıcaklıklar normal mi? Bir şey yapmam gerekiyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal sıcaklıklar. Ultrabook kullanıyorsunuz sanırım oldukça ince bir sistem. O boyutta bir Intel kullansaydınız 100 dereceye varan sıcaklarla karşılaşmanız muhtemeldi. Keza 8265U işlemcili bir dizüstü bilgisayar alıp ertesi gün iade etmiştim tarayıcıyı açtığımda 95 dereceye ulaştığı için. Dizüstü bilgisayarlarda normal bir durum.

HP'ler ısınıyor diyenler hayatında 1 defa HP kullanmamış olanlar. Pavilion Gaming kullanıyorum boşta 40-45 arası yükte 70-75 görüyor maksimum. Isınma sorunu eskide kaldı birçok marka için.
Şu an HP kullanıyorum, HP övüldüğü için aldım. Oyundayken onboard ekran kartı sıcaklığı 95 derece. Niye bir firmaya boşuna sallamakla uğraşayım? Isınma sorunu olan tek HP kullanıcısı da ben değilim.

Şu an HP kullanıyorum, HP övüldüğü için aldım. Oyundayken ekran kartı sıcaklığı 95 derece. Niye bir firmaya boşuna sallamakla uğraşayım? Isınma sorunu olan tek HP kullanıcısı da ben değilim.
1 Milyon satış rakamına ulaşmış üründe 10 kişinin veya 100 kişinin sorun yaşaması ürünün problemli olduğunu göstermez. Eğer 1 milyon satılan bir üründe 200 bin 300 bin kişi sorun yaşarsa kronik sorunlu sayılabilir. Tekil sorunlar için firmayı suçlamak yerine tekil çözümler aramak daha mantıklı.

Örneğin ben de iş için 8265U işlemcisine sahip bir ASUS Vivobook aldım. Boşta 65 derece, tarayıcı açtığımda 95-100 derece aralığında sıcaklıklarla karşılaştım. Ertesi gün gidip ürünü birebir aynısıyla değiştirdim ve mağazada açıp kontrol edip kurulumu yaptığım sırada aynı problemin olduğunu gördüm. Bakın sadece tarayıcıda 95 derece diyorum, siz oyunda diyorsunuz. Bu durumda ASUS'un o modeli sorunlu mu oluyor?

Kesin sorunlu diyemem, demem. O mağazaya gelen üründe sorun vardır, kargoda taşıma sırasında hasar almıştır vs vs. diyerek riske atmadım ve Pavilion modelini aldım.

Isınma sorunu olan tek HP kullanıcısı siz değilsiniz, ısınma sorunu olan tek ASUS kullanıcısı ben değilim, ısınma sorunu olan tek Monster kullanıcısı, MSI kullanıcısı, DELL kullanıcısı da yok. Binlerce insan sorun yaşıyor. Teknoloji şans işi. Bazı markalarda kaliteye göre bu şans düşebilir de artabilir de. ASUS gayet kaliteli bir marka ancak bende şansım 2 defa ters gitti ve üçüncüyü de riske atmak istemediğim için HP tercih ettim. Sizde de HP konusunda şansınız ters gitmiş. Belki gidip aynı modeli değiştirip sıfır alsanız sorunsuz olan gelecekti.

Seri üretimin artmasıyla kalite düştü evet, ancak bir modelde sorun yaşayıp doğrudan o modeli veya firmayı suçlamak da haksızlıktır.

HP konusunda kullandığım modeldeki malzeme kalitesi berbat örneğin. Gerçekten, cihazı elime aldığımda çatır çatır ses çıkarıyor plastiği. Ancak donanım ve soğutmada gayet iyi. HP fanboyu değilim. Hiçbir markanın da fanboyu olmam. Ancak bir markayı bir ürünü için karalamak da haksızlıktır şahsi fikrim.

1 Milyon satış rakamına ulaşmış üründe 10 kişinin veya 100 kişinin sorun yaşaması ürünün problemli olduğunu göstermez. Eğer 1 milyon satılan bir üründe 200 bin 300 bin kişi sorun yaşarsa kronik sorunlu sayılabilir. Tekil sorunlar için firmayı suçlamak yerine tekil çözümler aramak daha mantıklı.

Örneğin ben de iş için 8265U işlemcisine sahip bir ASUS Vivobook aldım. Boşta 65 derece, tarayıcı açtığımda 95-100 derece aralığında sıcaklıklarla karşılaştım. Ertesi gün gidip ürünü birebir aynısıyla değiştirdim ve mağazada açıp kontrol edip kurulumu yaptığım sırada aynı problemin olduğunu gördüm. Bakın sadece tarayıcıda 95 derece diyorum, siz oyunda diyorsunuz. Bu durumda ASUS'un o modeli sorunlu mu oluyor?

Kesin sorunlu diyemem, demem. O mağazaya gelen üründe sorun vardır, kargoda taşıma sırasında hasar almıştır vs vs. diyerek riske atmadım ve Pavilion modelini aldım.

Isınma sorunu olan tek HP kullanıcısı siz değilsiniz, ısınma sorunu olan tek ASUS kullanıcısı ben değilim, ısınma sorunu olan tek Monster kullanıcısı, MSI kullanıcısı, DELL kullanıcısı da yok. Binlerce insan sorun yaşıyor. Teknoloji şans işi. Bazı markalarda kaliteye göre bu şans düşebilir de artabilir de. ASUS gayet kaliteli bir marka ancak bende şansım 2 defa ters gitti ve üçüncüyü de riske atmak istemediğim için HP tercih ettim. Sizde de HP konusunda şansınız ters gitmiş. Belki gidip aynı modeli değiştirip sıfır alsanız sorunsuz olan gelecekti.

Seri üretimin artmasıyla kalite düştü evet, ancak bir modelde sorun yaşayıp doğrudan o modeli veya firmayı suçlamak da haksızlıktır.

HP konusunda kullandığım modeldeki malzeme kalitesi berbat örneğin. Gerçekten, cihazı elime aldığımda çatır çatır ses çıkarıyor plastiği. Ancak donanım ve soğutmada gayet iyi. HP fanboyu değilim. Hiçbir markanın da fanboyu olmam. Ancak bir markayı bir ürünü için karalamak da haksızlıktır şahsi fikrim.
Bir firmayı boş yere karalamaya çalışmıyorum, gözlemlerimi söylüyorum. Ülkemizde HP gayet yaygın bir firma ve bana HP önerenler zaten hâli hazırdaki HP kullanıcılarıydı.

Isınmayı fark ettikten sonra bu arkadaşlardan da ısı değerlerine bakmasını istedim. Birbirlerine yakın değerlerdi. Bu arkadaşların hiçbiri daha önce oyun değerlerine bakmamış.

Ben laptopların daha fazla ısındığından haberdarım fakat gözlemlerime dayanarak HP laptoplarda bunun daha yaygın olduğunu gördüm. Her HP ürününde bu olacak diye bir şey yok.

Bu laptoptan önce bende ASUS ve Dell kullandım. Bu leptopu fiyatında çok iyi bir indirim yakaladığım için aldım. Aralarında en çok ısınan bu oldu belki de sebebi yukarıda yazıldığı gibi ince olmasıdır ama diğer bilgisayarların da 75-80 derece gördüğü oldu. Şuan değişim şansım yok çünkü aldığım yerde ürün yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı