Yeni Intel 9. Nesil İşlemciler Piyasaya Girdi

Merhaba bildiğiniz gibi Intel 2019 yılının ilk çeyreğinde yeni 9. Nesil işlemcilerini çıkartacaktı. Amazon.com üzerinde şu an i5 9400F 203$ fiyat etiketiyle çıktı. Gümrük ve kargo parası eklenince Türkiye'ye gelişi 250$ gibi bir ücret tutuyor. Yaklaşık 1350 TL. Bu arada sonunda F yazan işlemcilerde dahili ekran kartı bulunmuyor.

https://www.amazon.com/Intel-Processor-Graphicslga1151-Processors-999CVM/dp/B07MRCGQQ4

Edit : Sanırım Çinli bir kardeşimiz kutu açılımı videosu koymuş. O dandik fanı görünce bana bir şeyler oluyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Şu anki dolar kuruna rağmen fiyatı iyiymiş. Intel sürekli anakart değişmeye zorlamasa alınır aslında.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fiyatı fena değilmiş. Soğutucuyu da yerden yere vurmaya gerek yok. Kilidi açık bir işlemci değil ve TDP'si de belli. Soğutucunun çalışmasında da en ufak bir sorun göremiyorum. Maliyetten kısmak için işlevselliği törpülememişler. Görsel kaygılar yüzünden bu kadar abartılmasını yanlış buluyorum.

Son düzenleme:
Farkı görebilen var mı? i5 8400 bana daha stabil geldi. Bomboş bir işlemciyi piyasaya sürmüşler. Birde içerisinde dahili GPU yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Fiyatı fena değilmiş. Soğutucuyu da yerden yere vurmaya gerek yok. Kilidi açık bir işlemci değil ve TDP'si de belli. Soğutucunun çalışmasında da en ufak bir sorun göremiyorum. Maliyetten kısmak için işlevselliği törpülememişler. Görsel kaygılar yüzünden bu kadar abartılmasını yanlış buluyorum.
Öyle valla ya, köklersin fanı böğüre böğüre 70-75 derece takılırsın yazın.

Bir kaç video izledim, sanki bu yeni işlemçi birazcık daha iyi gibi geldi. Sanırım içinde apu olmadığı için çekirdekleri biraz daha güçlü gibi.

Bu işlemci 1000 TL gibi fiyata düşerse ben bile almayı düşünürüm 🤔
Biraz araştırma yaptım ve böyle bir konu gördüm.

Çok ilginç.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı