Yeni işlemci sonrası mavi ekran hatası

KARA EJDER

Hectopat
Merhaba, yeni işlemci aldım ama taktıktan sonra sistem çalışmadı ve ekran kartı da çalışmadı. Sonra eski işlemcimi taktım, bu sever de mavi ekran yedim "aygıtınıza bağlanılamıyor ve hata kodu da 0xc0000007f"
Sistemim şu şekilde.
Windows 10.
Colorful A320M k Pro v14.
2x8GB DDR4 RAM.
Ryzen 3 3200G.
Yeni aldığım işlemci Ryzen 5.5600
Ekran kartı RX 580 8 GB.
Diğer forumlarda sormuştum ve anakart destekler demişlerdi, yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci soketine zarar verme ihtimalin sence kaçtır?

Anakartın destek listesinde 5000 serisi bulunmuyor.

Son CPU desteği için gelen BIOS Update 4000 serisi için gelmiş. Sonrasında bir tane daha Update gelmiş fakat işlemci desteğiyle ilgili bir Update yok.

Öncelikle forumumuza hoş geldin. BIOS ayarlarını sıfırlayabilir misin? BIOS güncellemelisin. Aşağıdaki konuya da göz atmanı öneririm.

İşlemci soketine zarar verme ihtimalin sence kaçtır?
Dostum becerdim diyebilirim şöyle birşey oldu. Fanın vidalarını söktüm fanı Bi kaldırdım işlemci oraya yapışmış ve soket kilidi kilitli duruyor termal macun yapıştırmış ikisini bir birine ama hiç zorlamadım da fan kendiliğinden yerinden çıktı zaten elime geldi soketi bozmuş olabilir miyim?

Bios pilini çıkarıp tak bir
Kim size A320M 5600'ü destekler dedi?
Pili çıkar tak yaptım diğer forumlarda destekliyor düşünme al diye bir sürü kişi dedi bende anlam verememiştim.

AM4 işlemci sökerken sağ sol yaparak çıkarın diyorlar her zaman. Buna dikkat edin. Soket bozulmaz ama işlemci pinlerini kontrol edin. 5600'e gelirsek o zaten çalışmayacak.

5600'e A520'yi bile çok önermezler aslında. A320'yi düşünmeden al dedikleri pek inandırıcı gelmedi.

Pili çıkar tak yaptım diğer forumlarda destekliyor düşünme al diye bir sürü kişi dedi bende anlam verememiştim.
Belki A320M-K'yı görünce Asus Prime diye atlamış olabilirler. Asus'a BIOS Update geldiğinden 5000 serisinde desteği var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…