Yeni işlemci sonrası mavi ekran hatası

KARA EJDER

Hectopat
Merhaba, yeni işlemci aldım ama taktıktan sonra sistem çalışmadı ve ekran kartı da çalışmadı. Sonra eski işlemcimi taktım, bu sever de mavi ekran yedim "aygıtınıza bağlanılamıyor ve hata kodu da 0xc0000007f"
Sistemim şu şekilde.
Windows 10.
Colorful A320M k Pro v14.
2x8GB DDR4 RAM.
Ryzen 3 3200G.
Yeni aldığım işlemci Ryzen 5.5600
Ekran kartı RX 580 8 GB.
Diğer forumlarda sormuştum ve anakart destekler demişlerdi, yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
3

3 3200g direk destekler zaten diye düşünüyorum ordan bios güncellemelerini kurarım satıcıya da sordum güncel geliyor mu diye eğer güncel gelirse hiçbirine gerek olmaz.
İşlemciyi takmadan da güncelleme yapabilirsiniz hocam bios flashback in olayı o zaten illa da eski nesil işlemciye gerek duymuyor.

dostum tam olarak ne işe yarıyor bu flashback
flashı takıp tuşa mı basıyorsun sadece
Bu arada eski işlemcin uyumlu değil 3.nesil işlemci değilmiş o.
Soruna gelirsek bios flashback bios update sırasında bios bozulsa dahi veya elektrik kesintisi gibi durumlarda PC açılmasa bile işlemci ram ve ekran kartına gerek duymadan bios güncelleme olanak sağlar.
Flashback Bios dan ayrı bir çip ile çalışır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bios flashback işleminde sorun yaşamamak adına USB 2.0 bir sürücü Örneğin San disk cruzer blade 32gb usbler flashback ile uyumlu çalışıyor.

Son düzenleme:
Bu arada eski işlemcin uyumlu değil 3.nesil işlemci değilmiş o.
Soruna gelirsek bios flashback bios update sırasında bios bozulsa dahi veya elektrik kesintisi gibi durumlarda PC açılmasa bile işlemci ram ve ekran kartına gerek duymadan bios güncelleme olanak sağlar.
Flashback Bios dan ayrı bir çip ile çalışır forumda rehberi mevcuttur 😎
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bios flashback işleminde sorun yaşamamak adına USB 2.0 bir sürücü Örneğin San disk cruzer blade 32gb usbler flashback ile uyumlu çalışıyor.

anladım dostum ama ryzen 3 3200g ile nasıl uyumlu olmaz?

anladım dostum ama ryzen 3 3200g ile nasıl uyumlu olmaz?
Zen+ işlemciymiş o neyse önemli değil zaten İşlemci olmasa bile güncelleme yapabilirsin.😎
Ayrıca bu işlemi donanımlar takılıyken de yapabilirsin sorun olmaz yani.

Son düzenleme:
Zen+ islemciymiş o neyse önemli değil zaten İşlemci olmasa bile güncelleme yapabilirsin.😎
Ayrıca bu işlemi donanımlar takılıyken de yapabilirsin sorun olmaz yani.
anladım hocam sağolun.

Ben de Gigabyte A520mh anakartta Ryzen 5 5500 kullanıyorum ilk başta BIOS güncel olmadığından görüntü gelmedi ama flashback ile çözüldü sonra.

Hocam selam, ASUS Prime B450 mk da bu flashback BIOS uprdate yapılmıyor sanırım? Ne BIOS USB slotu ne de tuş yok, flashback yapabilir miyiz gene de?

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı