Yeni işlemci sonrası mavi ekran hatası

KARA EJDER

Hectopat
Merhaba, yeni işlemci aldım ama taktıktan sonra sistem çalışmadı ve ekran kartı da çalışmadı. Sonra eski işlemcimi taktım, bu sever de mavi ekran yedim "aygıtınıza bağlanılamıyor ve hata kodu da 0xc0000007f"
Sistemim şu şekilde.
Windows 10.
Colorful A320M k Pro v14.
2x8GB DDR4 RAM.
Ryzen 3 3200G.
Yeni aldığım işlemci Ryzen 5.5600
Ekran kartı RX 580 8 GB.
Diğer forumlarda sormuştum ve anakart destekler demişlerdi, yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Y
AM4 işlemci sökerken sağ sol yaparak çıkarın diyorlar her zaman. Buna dikkat edin. Soket bozulmaz ama işlemci pinlerini kontrol edin. 5600'e gelirsek o zaten çalışmayacak.
Dostum fanı söktüm işlemci fana yapışmış şekilde çıktı soket kilidi falan kapalıydı birde zarar görmemiş midir, söylediğim mavi ekranı alıyorum bios ayarlarına girebiliyorum sadece.

5600'e A520'yi bile çok önermezler aslında. A320'yi düşünmeden al dedikleri pek inandırıcı gelmedi.
Ekran görüntüsü bıraktım hocam ikna ettiler Bi şekil beni
Belki A320M-K'yı görünce Asus Prime diye atlamış olabilirler. Asus'a BIOS Update geldiğinden 5000 serisinde desteği var.
Defalarca colorful demiştim aslında

Yazdığım sistem için anakart önerebilir misiniz?

Dosya Ekleri

• IMG_20240912_212404.jpg
    IMG_20240912_212404.jpg
    81,1 KB · Görüntüleme: 24
  • IMG_20240912_212339.jpg
    IMG_20240912_212339.jpg
    158 KB · Görüntüleme: 24
Y

Dostum fanı söktüm işlemci fana yapışmış şekilde çıktı soket kilidi falan kapalıydı bir de zarar görmemiş midir, söylediğim mavi ekranı alıyorum BIOS ayarlarına girebiliyorum sadece.

Ekran görüntüsü bıraktım hocam ikna ettiler bir şekil beni.

Defalarca Colorful demiştim aslında.

Minimum A520 bütçe çıkarsa B450M, B550.

Y

Dostum fanı söktüm işlemci fana yapışmış şekilde çıktı soket kilidi falan kapalıydı bir de zarar görmemiş midir, söylediğim mavi ekranı alıyorum BIOS ayarlarına girebiliyorum sadece.

Ekran görüntüsü bıraktım hocam ikna ettiler bir şekil beni.

Defalarca Colorful demiştim aslında.

BIOS'u güncelle demiş bir de, en son güncellemenin 2020 de geldiğinden haberi bile yok.

AM4'te zaten çok sorun yaşamazsınız. Param Güvende zaten güvenilir. Elden alırken de test edip alın veya çalışırken videosunu isteyin. Eğri veya yamuk pin gibi şeylere bakın yeterli.

Bütçe nedir bu arada?

Hocam alacak kişinin anlaması lazım, onun üzerinde trilyon tane lehim, port cart curt var. En ufak yeri arızalıysa gidiyor.

AM4'te zaten çok sorun yaşamazsınız. Param Güvende zaten güvenilir. Elden alırken de test edip alın veya çalışırken videosunu isteyin. Eğri veya yamuk pin gibi şeylere bakın yeterli.

Bütçe nedir bu arada?

3K bütçem var
Peki bu mavi ekran ne olacak sokete ya da eski işlemcime zarar verdiğim için şu an kullanamıyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı