Yeni işlemci sonrası mavi ekran hatası

KARA EJDER

Hectopat
Merhaba, yeni işlemci aldım ama taktıktan sonra sistem çalışmadı ve ekran kartı da çalışmadı. Sonra eski işlemcimi taktım, bu sever de mavi ekran yedim "aygıtınıza bağlanılamıyor ve hata kodu da 0xc0000007f"
Sistemim şu şekilde.
Windows 10.
Colorful A320M k Pro v14.
2x8GB DDR4 RAM.
Ryzen 3 3200G.
Yeni aldığım işlemci Ryzen 5.5600
Ekran kartı RX 580 8 GB.
Diğer forumlarda sormuştum ve anakart destekler demişlerdi, yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
3K bütçem var.
Peki bu mavi ekran ne olacak sokete ya da eski işlemcime zarar verdiğim için şu an kullanamıyorum.
Al sana anakart.
(ASUS anakartlar için BIOS flasback )
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
BIOS flashback ve Ryzen 5. nesil desteği iki anakartta da mevcut. ( 5. nesil Ryzen desteği için BIOS Update gerekir yani BIOS flashback özelliğini kullanmak zorundasınız!)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
(Gigabyte anakartlar için BIOS flashback)

Son düzenleme:
Bunu alırsan işlemci ve RAM'de değişmek zorundasın.

Anladım hocam o zaman B450M en uygunu gibi

Hocam ilk attığınız güzelde DP girişi göremedim ve direk işlemciyi taktığım gibi çalışacak bir şey yok mu illa BIOS güncelleme mi gerek

Anladım hocam o zaman B450M en uygunu gibi.

Hocam ilk attığınız güzelde DP girişi göremedim ve direk işlemciyi taktığım gibi çalışacak bir şey yok mu illa BIOS güncelleme mi gerek.
BIOS güncellemek o kadar basit ki?
Eski işlemci bulmanıza filan gerek yok. İşlem esnasında elektrik gitse bile aynı USB'yi kullanarak yeniden flaslaylabilirsiniz. Flashback hayat kurtarıyor.
2. attığımda da flashback mevcut.
Eğer ASUS alacaksanız bu videodaki gibi USB'yi hazırlayın ve USB'yi belirtilen porta takın. Düğmeye basın ve bırakın anakart işini yapsın bu kadar.
Gigabyte alacaksanız yine Rufus ile videodaki gibi USB'yi hazırlayın.
BIOS dosyasının ismi GIGABYTE.bin olarak değiştirin USB'yi qflash Plus portuna takın butona basın ve güncellemeyi bekleyin.
Not: Bios flashback yaparken USB de sadece BIOS dosyası olsun.

Son düzenleme:

Anladım hocam flash bellek de almak şart oldu. O zaman hocam şu anakartı buldum uygun gibi de

Benim de kullandığım anakart bu,bunu alın o zaman. Attığınız anakartta bios flashback yok.
Şöyle bir usb işini görür. A101 de varsa oradan da alabilirsin.

Son düzenleme:

Hocam size güvenip almak istiyorum ama bu işlemciyi de öyle aldırdılar elimde şu an kullanamıyorum benim kasa da küçük sadece mATX olur herhalde bu da uygun gözüküyor sizin attığınızı almak mantıklı gibi.

mATX ise uyar.
Bu arada bios güncel de gelebilir olur da gelmezse flashback ile çözersiniz zaten.

Teşekkür ederim sizin önerdiğinizi alacağım gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…