Yeni İşlemci Ve Soğutucu Takıldıktan Sonra Sistem Kapanıyor

lordofmt

Hectopat
Merhaba, bilgisayarıma Ryzen 5 3600X işlemci ve Cooler Master Masterliquid 240 sıvı soğutucu aldım. PUBG'ye girince bilgisayar 25-30 saniye sonra aniden kapanıyor. Sebebi nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bilgisayarıma Ryzen 5 3600X işlemci ve Cooler Master Masterliquid 240 sıvı soğutucu aldım. PUBG'ye girince bilgisayar 25-30 saniye sonra aniden kapanıyor. Sebebi nedir?

Pompayı işlemciye tam oturtamamış olabilirsiniz eğer oturtamadıysanız oyuna girince sıcaklık arttığı için bilgisayar kapanır.

Sıcaklık değerleri nedir? PSU özellikleri nedir? FurMark testin de kapanıyor mu?
Cooler Master master box lite 5 içinde gömülü 600 w PSU var furmark testine sokmadim
PSU nedir? Pompayı tam olarak taktığından emin misin? Termal macun sürdün mü?

Cooler Master Master box Lite 5 içinde gömülü 600W PSU var termal macun surdum.

Büyük ihtimal ile Pompa'nın bağlantısını yapmadınız ve aktif duruma geçmiyor olabilir. Macun sürmediyseniz ondan da kapanır bağlantıları doğru yapsanız bile. Ayrıca pompadan TRR TRR diye ses gelmesi gerekir aktif ise yani ses çıkarır en azından az da olsa.

Ve de direk kapanmıyor kapatılıyor yaziyor.

Sıcaklık değerleri nedir? PSU özellikleri nedir? FurMark testin de kapanıyor mu?
Büyük ihtimal ile Pompa'nın bağlantısını yapmadınız ve aktif duruma geçmiyor olabilir. Macun sürmediyseniz ondan da kapanır bağlantıları doğru yapsanız bile. Ayrıca pompadan trr trr diye ses gelmesi gerekir aktif ise yani ses çıkarır en azından az da olsa.

CPU fan çalışıyor ama BIOS'ta görmüyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı