Yeni kullanıcı için Mint vs KDE Neon

Elemanlar KDE connecti (ç)alıyor "ZORİN CONNECT" oluyor.

Ben şimdilik başlangıç için o zaman Mint kurayım yavaş yavaş öğrendikten sonra daha ileri distrolara bakarım o zaman.

Ben şimdilik başlangıç için o zaman Mint kurayım yavaş yavaş öğrendikten sonra daha ileri distrolara bakarım o zaman.

KDE daha iyi olabilir. İkisini de kullandım.

Mint daha stabil ve basittir. KDE Neon, Plasma kullanmak için güzel bir dağıtımdır ancak Linux Mint'in sunduğu programlar işlerini bir hayli kolaylaştırır. Dilersen biraz deneyim kazanınca KDE Neon kurabilirsin.

Teşekkür ederim herkese ilk Mint kuracağım ve öyle gideceğim, Mintte açıkçası bazen halletmem gereken hızlı işler oluyordu Windows'taki gibi hızlı yapıyordum memnundum yani ama kadamda soru işaretleri oluşumca tekrar Windows'a dönmüştüm.

Linux Mint kullan.

Eğer KDE Neon'da olan KDE Masaüstü hoşuna gidiyorsa Linux Mint'in yanına o masaüstünü kurabilirsin.

Çözüldü: Linux Mint KDE Plasma kurulumu

Kurmak istersen bu konuya bakabilirsin.

Mint daha stabil ve basittir. KDE Neon, Plasma kullanmak için güzel bir dağıtımdır ancak Linux Mint'in sunduğu programlar işlerini bir hayli kolaylaştırır. Dilersen biraz deneyim kazanınca KDE Neon kurabilirsin.
Mint, KDE neon ve Zorin'de şunu farkettim. Aslında Zorin'in arayüzü çok güzel ama hem Mint hem de Zorin'de kullandığım birkaç uygulama maalesef karanlık tema desteği sunmuyor. Mesela MKVToolNix adında MKV uzantılı filmlerimi düzenlediğim uygulama var. Zorin'de karanlık temaya geçsem de MKVToolNix geçmediği için fazlasıyla gözü rahatsız ediyor. Mint ve KDE'de bu yok. Bir diğeri de VLC. Mint ve Zorin'de karanlık temaya geçsem de VLC bu dağıtımlarda karanlık temaya geçmiyor. KDE'de ise iki uygulama da sorunsuz şekilde karanlık temaya geçiyor. KDE daha uyumlu çalışıyor. Bunun sebebi sizce nedir? Uygulamaların masaüstü uyumu KDE'de daha başarılı geldi. Bana nedense masaüstü kaynaklı bir durum gibi geldi. Çünkü VLC'yi hem Kubuntu'da hem Ubuntu'da denedim. İkisi tamamen aynı olan sadece arayüz farkı olan dağıtımlar. VLC Ubutu'da karanlık temaya geçmiyor ama Kubuntu'da geçiyordu. Bu da arayüz kaynaklı olduğunu düşündürüyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…