Yeni laptop alınınca ne yapılmalı?

flux_VIII

Hectopat
Selamlar, bugün linkteki Lenovo laptopun siparişini verdim. Windows kurulumunu gerçekleştirdikten sonra ekran kartı dışında yüklemem gereken driverlar nelerdir? Ayrıca bilgisayarda bir sorun olup olmadığını anlamak için yapmam gereken testler neler (CPU-GPU-SSD-ekran)?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar, bugün linkteki Lenovo laptopun siparişini verdim. Windows kurulumunu gerçekleştirdikten sonra ekran kartı dışında yüklemem gereken driverlar nelerdir? Ayrıca bilgisayarda bir sorun olup olmadığını anlamak için yapmam gereken testler neler (CPU-GPU-SSD-ekran)?

Bildiğim kadarıyla artık, Windows Update ile güncelleme taratınca Wi-Fi adaptörü de dahil olmak üzere birçok sürücüyü otomatik olarak bulup kuruyor.

Ekran kartının driverlarını orjinal sitesinden veya bilgisayarı aldığınız siteden yükleyebilirsiniz.

Ayrıca şunu ekliyim. Lenovo Vantage uygulaması var, oradan en ufak performans ayarına kadar yapabiliyor, sistemi test edebiliyor rapor oluşturabiliyorsun. Ayrıca Driver da buluyor

Hayırlı olsun hocam.

Sıcaklık testi yapabilirsin (Prime95, FurMark) SSD sağlığına bakabilirsin HDD sentinel. Son olarak ölü piksel testi.
Çok teşekkürler.
Ayrıca şunu ekliyim. Lenovo Vantage uygulaması var, oradan en ufak performans ayarına kadar yapabiliyor, sistemi test edebiliyor rapor oluşturabiliyorsun. Ayrıca Driver da buluyor
Evet Lenovo Vantage uygulamasını gördüm ancak sadece performans ayarlarıyla ilgili bir uygulamadır diye düşünmüştüm. Teşekkürler cevapların için.
Hayırlı olsun hocam.
Teşekkürler hocam.

Bir de soğutucu almaya gerek var mı? Varsa önerileriniz nelerdir? İlk mesajımda da sormuştum aslında ama sanırım format dışı olduğu için moderatörler tarafından editlenmiş.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı