Yeni nesil ekran kartları güçsüz mü?

CrozerTY

Decapat
Daha fazla  
Hem güç hem VRAM açısından sanki RTX30 ve RX6000 serisinin hafif makyajlanmış halleri gibi geliyorlar. Performans olarak o büyük sıçrama yok. Hele hala 8GB VRAM gördükçe beni gülme tutuyor. Eski nesilden 12GB olan kart kendinden daha güçlü kartı sırf VRAM saçmalığından geçiyor. Sizin düşünceleriniz ne yeni serileler hakkında?

Çok garip bir yere gidiyor çünkü belli bir segmentte artık direkt teknoloji satın alıyoruz. RTX 4060'lar da bu durum daha bariz, saf güç olarak küçük bir ilerleme söz konusu 3060'a kıyasla ama DLSS 3 Frame Generation mevcut ön plana çıkarılıyor sürekli. Tamam güzel bir ilerleyiş yazılım açısından ama bunla sınırlı kalmak bana saçma gelmeye başladı. Yakın zamanda 3060 alan bir kullanıcının 4060'a geçmesi için bir sebep yok fakat yeni sistem kuracak biri 4060 alsın şeklindeki bir hedef ilginç geliyor biraz. VRAM bariyeriyle de konu kısır döngüye giriyor.

Son dönemde oyunların berbat ötesi optimizasyonla çıkması kullanıcılara oyunlardan çok ekran kartlarının belleğini sorgulatır hale geldi. 8GB muhabbetini elbette savunmuyorum fakat ama bir oyun 16GB'lik VRAM'i bulunan donanımda patlamasın bi zahmet.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı